PNL participă la şedinţa CES de luni, unde va prezenta un program anticriză

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal vor participa luni, în calitate de invitaţi, la şedinţa Consiliului Economic şi Social, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberal a precizat că, în cursul zilei de luni, la finalul Consiliului Naţional Executiv al PNL va fi prezentat programul strict economic al formaţiunii, care, după cum susţine Crin Antonescu, ar trebui aplicat de orice guvern care şi-ar asuma conducerea ţării.

„PNL are soluţii, crede în ele, dar nu poate accepta premisa conform căreia România trebuie dusă înainte în prăpastie, iar noi toţi suntem condamnaţi la soluţii descalificante”, a spus Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Antonescu a precizat că liberalii vor prezenta luni programul economic complet pe care să-l propună pentru ieşirea din criza economică, program ce va fi adoptat de CNEx şi prezentat apoi în şedinţa CES.

El a anunţat că liberalii vor participa luni, la invitaţia preşedintelui Consiliului Economic Social (CES), la şedinţa CES, unde PNL va prezenta programul său strict economic, convenit cu patronatele.

„Vom participa pentru că am primit o invitaţie de la preşedintele CES, la reuniunea de luni, în calitate evident de invitaţi, nu suntem membri ai CES, şi vom spune aceste lucruri, vom prezenta acest program. PNL are soluţii, crede în ele, nu se derobează de responsabilitatea de a contribui la găsirea unor soluţii, dar nu poate accepta premisa conform căreia România trebuie dusă înainte spre prăpastie de aceeaşi putere descalificată şi că noi toţi suntem condamnaţi la accepta soluţii aberante care nu au în spate studii, evaluări şi mai ales o analiză corectă, principială şi nu partizană clientelei pe care preşedintele sau cineva din Guvern să o fi făcut”, a spus Antonescu.

El a reiterat faptul că „PNL are o viziune foarte clară asupra situaţiei dificile în care se află România”, precizând că este nevoie de un guvern care să propună un program destinat înviorării economice, care presupune o serie de măsuri de natură legislativă şi administrativă ce să fie destinate stimulării celor care produc în economia reală fiscalitate redusă, bonusul fiscal, stimularea angajatorilor, scutirea de impozit pe profitul reinvestit sau măsuri pentru limitarea drastică a „marii evaziuni fiscale”, o prioritizare a alocării bugetului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.