PNL respinge comisia de anchetă

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat luni că liberalii vor vota împotriva unei comisii de anchetă privind dispariția a 10 miliarde de lei din bugetul pe anul 2016.

„Aceasta este o inițiativă populistă a domnului Dragnea, menită să caute falși adversari, falși dușmani pentru că este în imposibilitatea de a acoperi angajamentele din campania electorală. PNL este primul și singurul, în mod real, susținător al transparenței cheltuirii banului public și în această privință considerăm binevenită o discuție în interiorul Comisiei de buget-finanțe pentru a vedea ce a stat la baza bugetului prognozat, ce a stat la baza execuției bugetare, astfel încât cetățenii să fie informați corect și cu bună-credință în privința situației financiare de anul trecut”, a declarat Turcan la Parlament, după ședința Comisiei de unificare a PNL, potrivit Agerpres.

Ea a susținut că, în cazul în care această comisie de anchetă va fi înființată, Liviu Dragnea și Vasile Dîncu ar trebui să fie primii invitați.

„Majoritatea este la PSD. Dacă dorește comisie de anchetă, cel mai probabil o va realiza, cu toate că trebuie făcută o diferență între statutul comisiei de anchetă și statutul unei comisii speciale din cadrul Comisiei de buget-finanțe. Și dacă se va realiza această comisie la initiațiva PSD, atunci PNL consideră oportun ca primii invitați la comisia de anchetă să fie domnul Dragnea și domnul Dîncu, principalii artizani ai rectificării bugetare pozitive de anul trecut. Să nu uităm că în mod public, repetat, domnul Dragnea a susținut că Guvernul să realizeze spre finalul anului o rectificare pozitivă și să nu uităm că domnul Dîncu este ministrul care a semnat și a girat această rectificare bugetară. Suntem pentru transparență și considerăm oportună o dezbatere în cadrul Comisiei de buget-finanțe care să aibă la bază buna-credință și dorința de a informa corect cetățenii, nu fantasme din neputința domnului Dragnea de a asigura bani pentru promisiunile din campania electorală”, a precizat liderul PNL.

Raluca Turcan a susținut că fostul premier Dacian Cioloș și membrii Cabinetului său ar trebui să ofere informații în legătură cu acest subiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.