PNL, rezoluție privind votul prin corespondență

PNL cere ca legea votului prin corespondență să fie adoptată de Parlament până la 1 noiembrie.

„În unanimitate am votat o rezoluție prin care solicităm tuturor partidelor parlamentare să-și exprime public și prin vot poziția față de această lege. (…) Este nevoie de un vot în Parlament până la 1 noiembrie”, a declarat sâmbătă Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, după o reuniune liberalilor la Gura Humorului.

Potrivit rezoluției adoptate, sâmbătă, de Biroul Politic Național al PNL, „Partidul Național Liberal face un apel ultimativ către toate partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate față de românii din Diaspora și să se voteze, în această sesiune parlamentară, Legea votului prin corespondență. Actul normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât România să-l poată aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016”.

„Partidul Național Liberal a depus, în Parlament, la începutul lunii martie, proiectul de lege cu privire la votul prin corespondență, pregătit împreună cu organizațiile din Diaspora și din țară, dar și cu experți din partea Autorității Electorale Permanente. Partidul Social Democrat și Victor Ponta s-au opus permanent, în Parlament, adoptării cu celeritate a proiectului de lege privind votul prin corespondență, blocând dezbaterile”, se mai spune în rezoluție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.