PNL vrea modificarea Statutului polițistului

Vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre afirmă, în contextul accidentului în care a fost implicat polițistul Gheorghe Ionescu, lovit intenționat de un afacerist turc, că modificarea și completarea Statutului polițistului reprezintă o prioritate legislativă pentru liberali.

„În numele PNL, îmi exprim solidaritatea cu polițistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere București, decedat după ce a fost rănit în misiune, și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Consider că un astfel de moment trist pentru familia, prietenii și colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, în același timp, nu trebuie în niciun caz uitat. Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenție asupra Statutului polițistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL își propune ca modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului să constituie prioritate legislativă”, spune Dobre, într-un comunicat transmis duminică.

În acest sens, acesta precizează că PNL își propune ca modificările și completările Statutului polițistului să urmărească „o mai mare stabilitate, pregătire și dotare la standarde europene a polițistului, precum și stabilirea și definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acțiune al polițistului în diferite situații”.

„Partidul Național Liberal are în vedere modificarea și completarea Statutului polițistului în sensul asigurării unei protecții depline a polițistului aflat în acțiune. Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară, totodată, și definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei polițistului, precum și o mai bună remunerare a polițistului în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară (acțiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detașări, misiuni în teritoriu național, misiuni externe, etc)”, conchide Paul Dobre.

Polițistul Gheorghe Ionescu a ajuns pe 2 august la spital în stare foarte gravă după ce un şofer turc l-a izbit în plin cu maşina după care a fugit de la locul accidentului. S-a întâmplat în timpul unei razii, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei.

„Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil”, declara purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Şoferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior, după ce a lovit un scuar şi apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard.

Poliţistul, care avea 44 de ani, a decedat vineri.

Autorul accidentului, Abdullah Atas, cetățean turc, a fost arestat preventiv în 3 august.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.