Poate aţi uitat cine este Monica Macovei

Să vedem cine anume conduce justiţia română din punctul de vedere al unui specialist în domeniu. Dacă citim cu atenţie declaraţia politică susţinută de senatorul Valer Marian (fost procuror) în Senatul României la începutul lunii noiembrie 2009, ne putem face o idee despre modul în care puterea de la Cotroceni foloseşte instituţiile de forţă ale statului, în special Ministerul de Interne, serviciile secrete şi Parchetul General. Documentul este un adevărat rechizitoriu la adresa slugilor umile şi corupte sau a amicilor de şpriţ prezidenţial care conduc aceste instituţii în ultimii ani şi atrage atenţia asupra grupului prin care şeful statului comandă şi trafichează dreptatea şi justiţia din România, încălcând grav şi flagrant principiile constituţionale ale separaţiei puterilor în stat, independenţei puterii judecătoreşti şi inviolabilităţii persoanei. În câteva pagini, senatorul Valer descâlceşte tentaculele caracatiţei pedeliste care a pus stăpânire pe ministerele Public şi de Interne prin intermediul serviciilor secrete şi al oamenilor politici cheie aflaţi în capul bucatelor începând cu 2005. Este vorba de protejaţii fostului ministru de Interne Vasile Blaga şi ai fostului ministru al Justiţiei Monica Luisa Macovei.

“Florin Muntean şi Valer Crişan sunt prieteni buni şi cu Ioan Lascu, prim-procurorul Parchetului Mediaş de circa 30 de ani. Ioan Lascu este tatăl procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, numită în această funcţie de preşedintele Traian Băsescu în 2005. Aceasta este filiera pe care, cu concursul fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei, o procuroare necunoscută din Sibiu a devenit peste noapte şefa tuturor procurorilor din România şi sluga credincioasă a preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului de interne Vasile Blaga. Să fie justiţie pentru Vasile Blaga şi amicii săi politici şi de afaceri!” – fragment din declaraţia politică a senatorului Valer Marian citită în şedinţa Senatului României în data de 02.11.2009.
După cum puteţi lesne înţelege din declaraţia senatorului de mai înainte, una dintre eminenţele cenuşii aflate în spatele sistemului corupt este Monica Luisa Macovei, moralista de drept, pusă în capul Justiţiei române de Traian Băsescu. Multe reproşuri îi pot fi aduse preşedintelui României, numai de faptul că nu a promovat femeile în politică şi în funcţii importante în stat nu poate fi acuzat. “Profesionistele” pedeleului i-au dat mari dureri de cap prezidenţiabilului, ajungând de nenumărate ori subiect de scandal în paginile de monden ale ziarelor de scandal. Relaţiile prea apropiate cu muze politice ca Elena Udrea, Adriana Săftoiu, Raluca Turcan, Laura Codruţa Koveşi, Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi sau Mioara Mantale i-au creat preşedintelui o aură de crai în ochii populaţiei. Excepţie a făcut, poate, fostul procuror Monica Macovei, ministru al Justiţiei “independent”, astăzi europarlamentar portocaliu, promovată la cel mai înalt nivel pentru cariera strălucită în magistratură. Mai mult, după debarcarea sa de la conducerea Ministerului Justiţiei, Monica Luisa Macovei, “muză de drept” a preşedintelui Traian Băsescu, a fost omniprezentă în toate emisiunile TV organizate de lingăii Cotrocenilor. Că era vorba de Raportul Comisiei Europene privind Justiţia din România, că se vorbea despre nesupunerea Consiliului Superior al Magistraturii faţă de preşedinte, despre Revoluţia din ‘89 sau mineriade, specialista Macovei era chemată să-şi dea cu expertiza la fiecare dezbatere. Mai nou, europarlamentara pedelistă, plină de expertiză, dar mai ales de profesionalism, acuza partidele politice de corupţie şi clientelism politic.

Uite cine vorbeşte! Monica Luisa Macovei, magistratul care a pierdut un dosar din crasă neglijenţă în 1991, când deţinea o funcţie de conducere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. Numai bună de făcut ministru al Justiţiei! Să ne mai mirăm că avem probleme pe acest domeniu în UE. Câtă expertiză şi cât profesionalism încap în fosta ministresă a justiţiei române aflaţi în cele ce urmează.
Ordonanţa procurorului din data de 12 iulie 1993, un document senzaţional prin gravitatea faptelor, dovedeşte că “specialista” pedeleului în drept, justiţie, mineriade, politică şi alte cele a dat dovadă de neglijenţă crasă la locul de muncă, pierzând un dosar pe când era procuror şef de birou la Parchetul de pe lângă TMB. Aflată probabil într-o avansată stare de beatitudine, Macovei a rătăcit dosarul nr. 1539/P/1991, referitor la unul dintre participanţii la evenimentele din 13-15 iunie 1990. Mai precis, este vorba despre prima mineriadă de la Bucureşti. Ca urmare a dispariţiei dosarului sus menţionat, procurorul Popescu Alexandru emite o ordonanţă cu următorul conţinut:

„MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÎNGĂ TRIBUNALUL
MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Nr. 1539/P/1991
ORDONANŢA
12 iulie 1993

Procuror P0PESCU ALEXANDRU de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti;

Având în vedere dispariţia dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul -GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul săvârşirii infr. Prev. de art.2 şi 3 Decretul-lege nr. 88/1990;

CONSTAT

La data de 31.05.1991, cu referatul nr. 157561, Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale a trimis dosarul nr. 1539/P/1991, privind pe inc. GAIU FLORIN cu propunerea de scoatere de sub urmărire penală a acestuia în baza disp. art. 10 lit.e c.pr.pen.-
După înregistrarea dosarului în evidenţele Secretariatului Parchetului de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti, acesta a fost preluat de proc. şef birou MONICA MACOVEI. în vederea repartizării sale procurorului pentru soluţionare, dată de la care dosarul nu s-a mai regăsit în evidenţele secretariatului, iar verificările ulterioare au stabilit faptul că dosarul respectiv nu a fost repartizat, în vederea soluţionării lui, vreunui procuror. Având în vedere faptul că de le data preluării sale de către proc. şef birou MONICA MACOVEI, dosarul nu a mai putut fi găsit, în vederea soluţionării acestuia şi a scăderii lui din evidenţele unităţii, se impune reconstituirea sa de către Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale.
Văzând şi disp. art.509 c.pr.pen. şi art.51a1.2c.pr.pen.

DISPUN:

1.- Reconstituirea dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul săvârşirii infr. prev. de art.2 si 3 din Decretul-Lege nr.88/1990.-
2.- Reconstituirea dosarului va fi efectuată de către Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale, căreia i se va trimite prezenta ordonanţă.

Procuror
Popescu Alexandru“

Carevasăzică, marea specialistă în drept a zilelor noastre, europarlamentar, moralista Monica Luisa Macovei, dând dovadă de înalt profesionalism şi responsabilitate, a rătăcit definitiv un dosar, preluat personal de la Secretariatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. Drept răsplată, după ani de activitate în slujba adevărului şi a dreptăţii, Macovei a fost promovată mai departe în “sistemul ticăloşit”, până a ajuns ministru al Justiţiei în regimul lui Traian Băsescu. Asta ca să vedeţi cine a condus ani la rând Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki şi pe cine a uns drept ministru camarila lui Băsescu. Din decenţă mă opresc aici.

Introdusă în jocul puterii, Monica Macovei a servit sistemul ticăloşit fără să clipească. Nu este vorba doar despre nişte afaceri murdare ale demnitarilor sau despre dosare de corupţie. Macovei a împiedicat cu bună ştiinţă aducerea şi judecarea martorilor cheie într-un dosar de terorism şi trafic de armament. Al doilea terorist al ţării, cetăţeanul american Mohamad Munaf, nu a fost cerut niciodată aliaţilor americani spre dreaptă judecată în România, datorită intervenţiei şi ordinelor date de ministrul justiţiei din 2005. Iată ce declara fostul procuror de caz despre acţiunile aberante ale ministrului Monica Macovei, în cartea Prădarea României:

“Pentru a-l putea avea mereu pe Munaf la dispoziţia noastră în ceea ce priveşte documentarea, am cerut Ministerului Justiţiei să înceapă demersurile de extrădare ale lui Munaf Mohamed din Irak. Această cerere a fost în mod surprinzător respinsă de ministrul justiţiei Monica Macovei, apropiată a preşedintelui”.
Nastasiu povesteşte în continuare, cu lux de amănunte, cum puterea portocalie a şuntat cel mai important dosar al DIICOT la ora aceea, dosarul 628/D/P/2005, mai cunoscut sub denumirea de „Armamentul”, disjuns din cazul „Răpirea din Irak” pe baza informaţiilor provenite de la Munaf Mohammad. Ce s-a întâmplat cu cetăţeanul american Munaf, al doilea terorist al României, judecat şi condamnat în trei state pentru acte de terorism şi răpire? Pe scurt, imediat după eliberarea jurnaliştilor şi a lui Munaf, ofiţerii Serviciului de Informaţii Externe, în frunte cu ambasadorul Mihai Ştefan Stuparu, îl predau americanilor pe terorist, de pe teritoriu românesc (Ambasada României în Irak, unde teroristul a fost reţinut imediat după eliberare). După câteva declaraţii date în faţa comisiei rogatorii la locul de detenţie, închisoarea Camp Crooper, urma, cum era şi firesc, formularea cererii de extrădare a lui Munaf către aliaţii noştri americani. Prezenţa fizică a inculpatului Munaf asigurând respectarea principiului „contradictorialităţii” în proces. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I Penală formulează cererea de extrădare a irakianului din SUA, numai că ministrul Justiţiei se opune. Prin ordinul 1833/C din 5 decembrie 2005, reformatoarea Monica Luisa Macovei dispune:

„Art.1. Cererea de extrădare formulată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, prin care se solicită extrădarea din Statele Unite ale Americii a numitului Munaf Mohammad, născut la 29 noiembrie 1962, în Irak, fiul lui Munaf şi Suat, nu se transmite autorităţilor americane.”

Cu alte cuvinte, nu numai că l-am dat moca pe Munaf americanilor, dar nici nu ne interesa să-l mai aducem înapoi. Aşa a înţeles să facă reformă în Justiţie Monica Luisa Macovei, punând tălpi procurorilor în dosarul 628/D/P/2005, referitor la traficul internaţional cu armament, constituit pe baza declaraţiilor teroristului american.

„Intervenţia ministrului Macovei a fost atât de flagrantă încât Procurorul General Botoş a luat decizia de a ataca hotărârea ministrului în instanţă”, spune Nastasiu. Problema Ilie Botoş s-a rezolvat rapid, acesta fiind demis imediat după fuga lui Omar Hayssam din ţară, împreună cu alţi trei şefi ai serviciilor secrete. Au urmat pe rând toţi procurorii DIICOT care instrumentaseră dosarele secretizate „ALRO şi privatizările strategice”, „Răpirea din Irak”, „Armamentul”, „Fuga lui Omar” etc., în frunte cu procurorii Doru Ioan Cristescu, Ciprian Nastasiu sau Angela Ciurea.

Ordinul 1833/C/05 prin care ministrul Justiţiei Monica Luisa Macovei interzice formalităţile necesare extrădării teroristului american Mohammad Munaf

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 144 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.