Poate fi premierul României soţia unui susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad?

Iată ce înseamnă să-i dai lui Liviu Dragnea un CEC în alb! Şi PSD şi o parte dintre analiştii politici s-au arătat entuziasmaţi de lovitura dată de Liviu Dragnea preşedintelui Iohannis prin nominalizarea lui Sevil Shhaideh ca viitor Premier al României, ca şi cum ar fi adus-o la conducerea Guvernului pe Margareth Thatcher!

Şi, cînd colo, bumerangul îi loveşte pe toţi în moalele capului, apărînd o problemă ce poate arunca România într-un teribil scandal diplomatic internaţional! Potrivit site-ului de investigaţii Rise Project, soţul Sevilei Shhaideh, sirianul Akram Shhaideh, este un susţinător declarat al dictatorului sirian Bashar Al-Assad, împotriva căruia acţionează UE şi forţele NATO, în care se află şi România!

În CV-ul lui Akram Shhaideh există încă din 2013, cînd a fost numit consilier al Secretarului de Stat la Ministerul Agriculturii, informaţia că a lucrat 13 ani şi 1 lună în Guvernul Syriei, mai exact pentru Ministerul Agriculturii:

La numai doi ani de cînd s-a căsătorit cu Sevil Shhaideh, în 2013, Akram ajunge consilier al unui Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii din România, exact în perioada cînd soţia lui a fost Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea!

Oare ce au păzit atunci serviciile secrete româneşti, cînd însăşi Sevil Shhaideh a devenit Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cînd aceasta a depus jurămîntul în faţa Preşedintelui? Nu era normal ca Preşedinţia să fie informată despre familia celei desemnate să fie ministru în Guvernul României?

Potrivit celor de la Rise Project (https://www.riseproject.ro/sotul-si-dictatorul-sirian/), aşa cum puteţi citi şi în articolul alăturat, Akram Shhaideh este un susţinător pe faţă al regimului lui Bashar Al-Assad, pentru care a şi lucrat ani de zile!

Nu ne-ar interesa absolut deloc opţiunile politice personale ale lui Akram Shhaideh, poate că sînt chiar fireşti pentru un cetăţean sirian, însă, în calitate de soţ al posibilului Prim-ministru al României, toate acestea devin extrem de periculoase pentru relaţiile României cu Uniunea Europeană şi NATO, ştiindu-se poziţia acestora faţă de preşedintele Syriei, Bashar Al-Assad!

În mod legitim, Klaus Iohannis a amînat desemnarea Premierului, aşteptînd informaţii de la SIE şi SRI pentru a afla, cu mare întîrziere, totuşi, în ce ape se scaldă soţul nominalizatei Sevil Shhaideh.

Pînă atunci, avem dovada pericolului pe care-l reprezintă însuşi Liviu Dragnea atunci cînd este lăsat să facă numai ce-l taie capul! L-am auzit în aceste cîteva zile care au trecut de la alegeri spunînd că postul de Premier i s-ar cuveni lui! Cum, aşa? Nu PSD-ului, care a obţinut peste 45% din voturi, ci lui? Nu decide partidul acest lucru, ci El, Dumnezeul PSD-ului?

Dragnea a cerut chiar PSD-ului să-i dea un CEC în alb pentru a desemna el, cu de la sine putere, cine să fie nominalizat ca Premier. Zîmbea şmechereşte prin strungăreaţa lui ori de cîte ori era întrebat de jurnalişti pe cine va nominaliza, cu aerul că nu merită nimeni în toată ţara să afle la cine se gîndeşte el! Şi, iată ce a ieşit!

Şi lumea nu ştie încă ce contracte a avut „Tel Drum” cu Consiliul judeţean Constanţa, unde lucrau ambii soţi Shhaideh, Akram fiind angajat chiar la Regia de Drumuri şi Poduri!

Una peste alta, rămîn cîteva întrebări: cum a putut Liviu Dragnea, în urma unei atît de zdrobitoare victorii a PSD, să creeze o atît de mare problemă nu numai lui şi partidului pe care-l conduce, ci chiar României? Cum şi-a putut permite să ignore întreaga populaţie a ţării, crezînd că nu trebuie să se consulte cu nimeni înainte de a nominaliza Premierul României?

Nici nu-şi dă seama, sărmanul, ce gre;eala a comis şi ce tăvălug a pornit în ambiţia sa de a demonstra că este cineva pe acest pămînt! Aşa cum a făcut cînd şi-a adus secretara, Cătălina Ștefănescu, în Parlament pentru a dansa cu ea hora umilirii electoratului PSD:

Sau cînd, chiar la aceste alegeri, a pus-o în capul listei pe Alexandra Corina Bogaciu, nepoata lui Pandele, soţul Gabrielei Firea, cea care spune mereu că marele Liviu de Teleorman este cel mai bun Prim-ministru:

Asta înseamnă şi nominalizarea Sevilei Shhaideh: un moft al lui Liviu Dragnea! Păcat de votul atîtor milioane de oameni care au votat pentru ca ţara asta să intre pe un făgaş normal!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.