Pocora: Legea privind indemnizațiile nu trebuie modificată pentru un caz izolat

Deputatul liberal Cristina Pocora a declarat, marți, că legea privind indemnizațiile pentru creșterea copiilor este bună și nu trebuie modificată pentru un caz izolat, ea arătând că ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, poate veni cu o soluție dacă există o presiune pe buget.

„În momentul de față avem un fals subiect în dezbatere, care neliniștește foarte mulți proaspăt părinți și viitori părinți, pentru că am văzut că ministrul Muncii a prezentat o situație care se întâmplă: o indemnizație care ajunge la o valoare foarte mare. Dar, dincolo de asta, legea este bună. Este nevoie să stimulăm natalitatea, este nevoie să stimulăm și să susținem familiile. Legea este bună, părinții să stea liniștiți, dacă domnul ministru are în cap o idee, are în minte un plan, cred că cel mai bine este să îl spună public, să îl discutăm. Dincolo de asta, să luăm în continuare măsuri care să susțină natalitatea, nu să agite pe toată lumea”, a afirmat Pocora, la Parlament.

Ea a mai spus că, dacă ar fi o presiune pe buget, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, ar veni cu o soluție, adăugând că Guvernul are toate instrumentele să remedieze eventualele probleme de aplicare.

„Mesajul este limpede: trebuie să susținem natalitatea, cred că astfel de comunicări nu își au rostul pentru un singur caz izolat cum ni l-a prezentat domnul ministru. Când vorbim de indemnizația pentru creșterea copilului nu trebuie să avem în minte acest caz izolat, ci trebuie să ne gândim cu ce măsuri am putea să venim în plus să susținem creșterea natalității”, a explicat Pocora.

Ministerul Muncii a prezentat un studiu care arată că un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 de beneficiari de ICC (indemnizație lunară pentru creșterea copilului), adică 242 de persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 de euro.

Luni, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a precizat că actualul Guvern nu va tăia și nici nu va plafona indemnizația pentru creșterea copilului, iar forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul, cel care a inițiat această legislație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.