Podașcă: Liderii PNL dau explicații penibile

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, insistă în privinţa suspendării din partid a şefului șeful CJ Iași, Cristian Adomniței, şi afirmă că explicaţiile liberalilor sunt „penibile”.

„Am asistat cu uimire la explicațiile penibile ale liderilor PNL cu privire la sancționarea lui Adomniției și am constatat că prin statut PNL își apără corupții. Alina Gorghiu trebuie să ia poziție față de cercetarea lui Cristian Adomniței de către DNA și să îl suspende din toate funcțiile deținute. Alina Gorghiu judecă actele de corupție cu dublă măsură și preferă să ascundă sub preș mizeria din propriul partid”, afirmă Gabriela Podașcă, potrivit unui comunicat remis luni Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al PSD adaugă că „PNL este singurul partid politic care nu a introdus criterii de integritate în statut”.

„Mai mult, conform declarațiilor făcute de liberali împotriva membrilor PNL anchetați pentru fapte de corupție, nu se pot lua măsuri decât dacă sunt arestați preventiv. Liberalii trebuie să explice public de ce refuză să ia atitudine față de un caz de corupție aflat în ancheta DNA și de ce îl protejează pe președintele CJ Iași. Le cer încă odată să îi retragă sprijinul politic lui Cristian Adomniței, sau să ne spună dacă așteaptă mai întâi să îl aresteze preventiv pentru a putea aplica statutul”, mai afirmă Gabriela Podașcă.

PSD i-a cerut sâmbătă Alinei Gorghiu să îl suspende din toate funcțiile politice pe președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, afirmând că atitudinea copreședintlui PNL este inadmisibilă și că reprezintă ”ipocrizia care conduce astăzi Partidul Național Liberal”.

Purtătorul de cuvânt PSD a mai susținut că Alina Gorghiu nu este ”în măsură să dea lecții de moralitate politică nimănui”.

De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, i-a cerut Alinei Gorghiu, prin intermediul unei scrisori deschise publicate pe Facebook, să pună capăt tăcerii, „complice” cu privire la problemele legate de șeful CJ Iași, Cristian Adomniței.

PNL a răspuns acuzaţiilor şi a acuzat la rândul său PSD-ul afirmând că acesta își protejează parlamentarii „cu o consecvență demnă de cauze mai bune”, fiind partidul care săptămânal legitimează blocarea cererilor DNA.

„Integritatea a rămas din păcate pentru PSD o lozincă atâta timp cât toate măsurile anunțate de reformă internă au fost un simulacru, nefiind asumate în mod real niciodată de conducerea acestui partid”, a susţinut purtătorul de cuvând al PNL, Ionuț Stroe.

La rândul său, deputatul PNL Ovidiu Raetchi şi-a exprimat duminică dezămăgirea faţă de atitudinea ministrului Protecţiei sociale, Rovana Plumb: „Se vede cu ochiul liber că e vorba de o strategie vag misogină pusă la punct de Victor Ponta”, a spus Raetchi. „(…)când trebuie atacată Alina Gorghiu, nu se coboară premierul, un barbat. Pune o altă femeie să o facă, a mai arătat deputatul.

„De câteva luni bune, toate atacurile împotriva Alinei Gorghiu vin exclusiv de la Rovana Plumb. Aşa înţelege ea «egalitatea de şanse şi protecţia socială» – să-şi atace o colegă la ordin. Aș vrea să știu dacă doamna Plumb a avut vreo discuție cu Gheorghe Nichita în calitatea sa de feministă PSD. Sau poate nu a văzut nicio problemă în faptul că primarul Iașiului o teroriza și o bătea pe o tânără angajată a primăriei, sigur, atunci când nu îi punea pe angajații Poliției Locale să o urmărească(…)”, a acuzat Raetchi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.