Poeți importanți din 15 țări se adună la Sibiu

Astăzi debutează la Sibiu ediția a V-a a Festivalului Internațional de Poezie, cunoscut și ca Poets in Transylvania. Este una dintre puținele manifestări românești care reușesc să aducă în fața publicului mai mult decât întâlniri ocazionale cu un autor sau altul, dintre cei care întreprind cele mai coerente investigații în ceea ce privește poezia contemporană în lume.

Sibienii se pot întâlni, deopotrivă, cu poeți consacrați și autori foarte tineri. Mesele rotunde din festival sunt dedicate anul acesta relației dintre artă și proteste sociale.

Lista invitaților îi include pe Vasilis Amanatidis (Grecia), Marcin Baran (Polonia), Inge Braeckman (Belgia), Gökçenur Çelebioğlu (Turcia), Begonia Callejon (Spania), Ana Donţu (Republica Moldova), Johannes Helden (Suedia), Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Tiberiu Neacsu, Florin Iaru (România), Ziba Karbassi (Iran, UK), Stephane Lambion (Franța), Ruben Martin (Spania), Renata Morresi (Italia), Jason Nelson (Australia), Ana Pepelnik (Slovenia), Silke Scheuermann (Germania), Lloyd Schwartz (S.U.A.), Tara Skurtu (S.U.A.) și Peter Zavada (Ungaria). Lecturile poeților invitați încep joi, 21 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Cinema a Muzeului ASTRA din Casa Hermes (Piața Mică, nr. 11) – și vor continua vineri și sâmbătă, la Catedrala Evanghelică, respectiv Librăria Habitus. „Ediția din acest an a Poets in Transylvania aduce la Sibiu poeți din peste 15 țări, din toate generațiile literare active – de la generația americanului Lloyd Schwartz (laureat al Premiului Pulitzer) până la aceea a foarte tânărului poet francez Stéphane Lambion (una dintre marile promisiuni ale literaturii franceze – și traducător din poezia română contemporană)“, spune poetul Radu Vancu, unul dintre inițiatorii manifestării.

Cei mai tineri autori sunt selectați pentru Tabăra de Poezie Tânără: Cristina Alexandrescu, Mihnea Bâlici, Lucian Brad, Andreea Chiper, Teona Galgoțiu, Ioana Iacob, Raluca Rîmbu, Irina Temneanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.