Poliţia Harghita scrie comunicate de presă în versuri

Comunicatele de presă ale Poliţiei Harghita conţin, începând cu această săptămână, versuri tip „Gazeta de perete”.

Prin această metodă inedită, purtătorul de cuvânt al instituţiei, agentul şef Gheorghe Filip, încearcă să facă mai digerabile buletinele de presă ale poliţiei, care sunt scrise de obicei într-un limbaj specific.

Primul astfel de buletin de presă a fost dat publicităţii luni, 27 octombrie, când Poliţia Harghita a comunicat cercetarea penală a unui bărbat din Lunca de Sus, care şi-a lovit un consătean cu o scândură.

Ce a scris agentul şef în buletinul de presă:

I-a dat cu-o scândură în piept,

Ca să-i arate că-i „deştept”,

Însă, aflând că-i cercetat,

Abia acum s-a … „deşteptat”!

În continuare, sunt redate datele seci despre caz, scrise în limbajul obişnuit pentru asemenea comunicări de presă: „La data de data de 27.10.2014, în jurul orei 21:30, Poliţia Municipiului Miercurea-Ciuc a fost sesizată telefonic despre faptul că, pe raza comunei Lunca de Sus, a avut loc o altercaţie în urma căreia B.R. de 19 ani, din localitate, a fost transportat la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc, având leziuni în zona toracică…” ş.a.m.d.

Unu-n Frumoasa, altu-n Ciuc,

Care de care mai năuc,

Ambii pricep: beţie, treci …

Inconştienţă, stai, pe veci!

Al doilea buletin de presă în versuri a fost publicat ziua următoare. De data aceasta, era vorba despre doi şoferi care „conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice” şi au fost opriţi de poliţişti în localităţile Frumoasa şi Ciuc.

N-am fost eu reflectorizant

În schimb, am fost odorizant

Cu ţuică, vin, şi-un pic de bere,

De-aceea mă întreb, şofere:

Nu m-ai văzut, dar sunt uimit,

Cum, oare, nu m-ai … mirosit?!

În fine, cel de-al treilea buletin de presă în versuri a apărut în aceeaşi zi, la distanţă de un minut de precedentul, având următoarea epigramă la început:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.