Poliția olandeză, atacată cu pietre

Sute de manifestanți au acuzat luni seară poliția olandeză de violențe, aruncând mai ales cu pietre în direcția forțelor de ordine, în urma decesului unui bărbat de 42 de ani, duminică, la o zi după ce fusese arestat în forță în timpul unui festival de muzică, transmite AFP, citată de Agerpres. Aproximativ 500 de persoane, potrivit agenției olandeze de presă ANP, s-au strâns în fața unui comisariat de poliție din Haga (vest), scandând sloganuri precum „polițiști, criminali”.

Conform mass-media din Olanda, manifestanții au aruncat cu pietre și petarde în direcția poliției, care i-a respins pe protestatari cu ajutorul bastoanelor. Mai multe saltele, o toaletă mobilă și un container au fost incendiate, în timp ce manifestanții fluturau bannere pe care se putea citi „Contra violenței poliției și contra rasismului”, potrivit imaginilor de la postul național de televiziune NOS.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, venind din Aruba, în Caraibe, pentru a-și vizita familia în Olanda, a fost arestat de poliție sâmbătă seară în cursul unui festival de muzică, la Haga. Conform imaginilor din timpul arestării sale difuzate pe diverse rețele sociale, mai mulți polițiști l-au imobilizat la sol, după care l-au ridicat pe sus, când nu se mai putea ține pe picioare, și l-au urcat într-o dubă. Bărbatul a încetat din viață duminică la spital, potrivit procuraturii olandeze, care a deschis o anchetă asupra circumstanțelor decesului. Conform procurorilor, bărbatul, identificat de mass-media ca Mitch Henriquez, a avertizat că se află în posesia unei arme de foc și a opus rezistență arestării sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.