Politica, mărul discordiei între sportivi

Fostul fotbalist Pavel Badea este candidatul PNL la Primăria Craiova. Cu toate că a fost şi el sportiv de performanţă, Badea este în centrul unui scandal politic de proporţii: i-a tăiat indemnizaţia scrimerei Alexandra Deciu pentru că a văzut-o în campania electorală în echipa ALDE. Alexandra Deciu face parte din Clubul Sportiv Universitatea Craiova (CSU), patronat de Pavel Badea.

Cînd el însuşi făcea sport, fiind component al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Pavel Badea era caracterizat de fair-play. Politica, însă, se pare că i-a schimbat în mod radical comportamentul. Ultima lui ispravă s-a produs chiar în aceste zile, cînd abia a început campania electorală, printr-un gest incalificabil.

Cu cîteva zile înainte de Paşte, Pavel Badea se afla cu echipa de campanie electorală în Cartierul Valea Roşie din Craiova. La un moment dat, a dat nas în nas cu echipa similară de la ALDE, în care a recunoscut-o pe sportiva sa ALEXANDRA DECIU care face parte din lotul de scrimă al clubului sportiv pe care-l conduce, căreia, confrom declaraţiei sportivei, i-a spus: „Ce faci, măi, te-ai dus la adversarii mei?”, iar Alexandra i-a răspuns că este la ALDE încă din luna ianuarie, cînd Badea încă nu-şi depusese candidatura pentru Primăria Craiova.

Şi-au urat reciproc succes, lucrurile părînd că reintră în normal, numai că, la cîteva zile, Alexandrei Deciu i s-a comunicat că nu mai beneficiază de indemnizaţia lunară de 500 RON şi nici de subvenţionarea taxei la Facultatea de chinetoterapie! Probabil că la insistenţa antrenorilor, care ştiau dificultăţile financiare ale sportivei, în final Alexandrei i s-a redus indemnizaţia cu 200 RON!

Alexandra Deciu este şi studentă anul II la Facultatea de Sport din Craiova. Ea este multiplă campioană naţională la scrimă şi vicecampioană balcanică împreună cu echipa în 2014, avînd-o ca idol pe celebra noastră sportivă Ana Maria Brânză. A început sportul de performanţă la LPS Craiova, venind la CSU Craiova în 2014.

În 2014, cînd Alexandra Deciu a cucerit cu colegele sale de la LPS Craiova medaliile de argint campionatul naţional de junioare, însăşi marea noastră campioană Ana Maria Brânză declara: „Deja nivelul a crescut destul de mult, sunt mai multe echipe care se bat pentru medalii, asta este foarte important pentru noi. Echipa Liceului cu Profil Sportiv din Craiova a reuşit ceva extraordinar, fetele s-au prezentat foarte bine, nu mă aşteptam. Arată că se poate şi sper ca pe viitor să ne pună şi nouă probleme”!

Aşadar, cînd Pavel Badea a legitimat-o pe Alexandra Deciu la CSU Craiova, sportiva era deja una dintre marile speranţe ale scrimei româneşti, iar acum, cu lacrimi în ochi, Alexandra Deciu ne-a declarat că, în urma acestui scandal la care nu se aştepta, se gîndeşte să renunţe la sport, dezamăgirea ei fiind cu atît mai mare, cu cît nu se aştepta la o astfel de reacţie din partea unui fost sportiv pe care-l aprecia pentru cariera sa.

Dîndu-şi seama că Alexandra va face public conflictul politico-sportiv generat de Pavel Badea, se pare că cei de la CSU vor să justifice diminuarea indemnizaţiei sale pentru neparticiparea la un concurs desfăşurat la Plovdiv, numai că în aceeaşi situaţie se află alte patru fete, Alexandra fiind singura pedepsită!

La începutul acestui an, Alexandra Deciu a adus clubului condus de Badea medalia de bronz. La adresa http://sportuldoljean.ro/video-foto-scrima-alexandra-deciu-csu-craiova-bronz-la-cn-de-spada-juniori-teodora-coste-cs-satu-mare-a-castigat-medalia-de-aur/, puteţi vedea declaraţia antrenorului echipei naţionale Dan Podeanu în care este menţionată performanţa Alexandrei Deciu. Dan Podeanu a condus echipa României spre cucerirea a două tiutluri de campionă mondială şi patru de campioană europeană.

Pavel Badea nu este la prima ispravă nesportivă de cînd a intrat în viaţa politică. Mult mai gravă este implicarea sa în distrugerea adevăratei echipe de fotbal Universitatea Craiova, cea care i-a dat glorie şi l-a făcut ceea ce este astăzi, adică un prosper om de afaceri! În Craiova este considerat chiar „groparul” Universităţii Craiova prin înfiinţarea „clonei” CSU Craiova, împreună cu Mihai Rotaru, unul dintre principalii profitori ai despăgubirilor de la ANRP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.