Politicianul apolitic Dacian Cioloş

Nu mai contenesc laudele la adresa lui Dacian Cioloş pentru că a demonstrat că este un om de cuvânt. Domnul Cioloş a promis în repetate rânduri că nu se va înscrie în nici un partid politic şi nu s-a înscris. Însă abia acum se vede de ce nu a făcut-o: pentru că i-a fost imposibil să aleagă între PNL şi USR, cele două formaţiuni politice pentru care are numai cuvinte de apreciere.

Nu mai contenesc laudele la adresa lui Dacian Cioloş pe motiv că s-a ţinut de cuvânt atunci când a promis că nu va participa la alegerile din 11 decembrie. E drept, domnul Cioloş nu apare pe nici o listă electorală, însă este alături de PNL şi de USR, şi le permite celor două formaţiuni politice să se folosească de imaginea sa. Mai trebuie de adăugat şi faptul că, de o vreme, Dacian Cioloş este un critic înverşunat al PSD-ului.

Dacian Cioloş ne este prezentat drept tehnocrat, numai că acesta se comportă ca un om politic. Şi încă unul cu experienţă. Chiar dacă domnul Cioloş nu are carnet de partid şi chiar dacă între PNL şi USR nu există nici un contract de colaborare politică, actualul premier poate fi considerat preşedintele alianţei PNL-USR. Nici Klaus Iohannis nu are carnet de activist politic, dar asta nu-l împiedică să fie adevăratul preşedinte al PNL.

În ciuda promisiunilor, Frontul Salvării Naţionale s-a transformat în formaţiune politică şi a participat la alegeri. După ce a pus mâna pe ţară, Frontul Salvării Naţionale s-a ocupat doar de salvarea stâlpilor regimului comunist. ONG-ul Uniunea Salvaţi Bucureştiul s-a transformat în primă fază într-un partid de capitală, după care s-a făcut partid naţional. Uniunea Salvaţi România i-a salvat pe câţiva demnitari tehnocraţi, punându-i pe listele pentru parlamentare, şi se pregăteşte să-i salveze scaunul politicianului apolitic Dacian Cioloş. S-a schimbat România în 25 de ani, nu glumă. Alţii sunt salvatorii şi alţii sunt cei salvaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.