Politicienii germani cer autorităților să tragă cu urechea la predicile din moschei

Autoritățile ar trebui să fie atente la predicile din moscheile germane, declară un lider al Uniunii Creștin Democrate. ”Trebuie sa spunem că predicile din unele moschei nu sunt în acord cu ceea ce înțelegem noi prin rolul statului”, a declarat pentru Berliner Zeitung Volker Kauder, liderul grupului CDU din Bundestag. ”Este datoria statului să verifice acest lucru”, a spus el.

”Germania este o țară seculară, în care nu religia are un ascendent în fața statului, ci invers”. ”Toata lumea trebuie să se supună acestui fapt, iar reprezentanții unei religii și credincioșii trebuie să accepte asta”, a spus Kauder.

Politicienii conservatori din Germania si-au propus în ultimele luni sa abordeze problema integrării comunității musulmane. Secretarul general al Uniunii Creștin Sociale din Bavaria a cerut ca limba germană să devină obligatorie în moschei. Andreas Scheuer a arătat că imamii ar trebui educați în Germania și ar trebui să împărtășească valorile fundamentale ale statului german. ”Nu se poate ca aici să fie importate ale sisteme de valori”.

Kauder a declarat că nu susține inițiativa colegului său din CSU și consideră că aceasta este o ”pseudo-dezbatere”. ”Pentru italienii slujba se ține în italiană. În sinagogi rugăciunile se spun în ebraică. Lucrurile acestea trebuie acceptate”, a spus el.

Frauke Petri, lidera partidului anti-sistem Alternativa pentru Germania, a declarat vineri că în Germania trebuie interzise minaretele. ”Cei care vor să ducă o viața privată musulmană nu au nevoie de minarete”, a spus ea. ”Ele sunt o expresie a puterii islamului, iar aceasta contravine legii fundamentale a Germaniei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.