Poliţişti acuzaţi că au mușamalizat un accident rutier, cercetaţi în libertate

Opt polițiști acuzaţi că ar fi mușamalizat un accident rutier, în urma căruia o femeie a fost rănită. Adjunctul Poliţiei Rutiere a Capitalei şi un fost şef al Serviciului de Accidente Soldate cu Victime din Bucureşti au fost reținuți, dar ulterior eliberați, alături de alți șase polițiști.

Update: Judecătoria din Sectorul 1 a decis, sâmbătă, dispunearea controlului judiciar pentru Comisarul Marius Maghiari, cel care a dat cu maşina peste femeie. În cazul celorlalți șapte polițiști acuzaţi că au muşamalizat un accident nu s-a dispus nicio măsură preventivă. Decizia nu este definitivă.

Comisarul Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București și Ioan Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, împreună cu alți doi polițiști de la Brigada Rutieră, Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și trei agenți de la Secția 2 de Poliție, Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, sunt acuzați de procurori că au încercat să mușamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră.

Accidentul ar fi vut loc în urmă cu câteva săptămâni, iar autorul ar fi un polițist de la Brigada Rutieră. Polițistul ar fi încercat să ajungă la o înțelegere amiabilă cu femeia, după care i-ar fi oferit bani pentru a nu depune plângere împotriva lui.

Potrivit unor surse judiciare, Marius Maghiari a accidentat femeia pe raza Secției 2 Poliție din Capitală, însă polițiștii au încadrat evenimentul ca fiind accident de muncă.

Femeia a mers la spital cu mai multe răni, susținând că a căzut pe stradă. Ancheta ar fi fost mușamalizată, spun procurorii, motiv pentru care i-au adus în fața instanței cu mandat de aducere pe cei șase ofițeri și pe cei doi medici care i-ar fi acord ajutor femeii în cauză.

Șapte dintre ei sunt acuzați de favorizarea infractorului și de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului și instigare la fals.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.