Pomohaci, cu galeria la judecată (Video)

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost aplaudat, marți, de circa 200 de susținători, la ieșirea din Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a fost judecat apelul său privind excluderea din biserică.

Susținătorii lui Cristian Pomohaci au blocat, marți, strada Mitropoliei din Sibiu, din fața Catedralei Mitropolitane, unde mai mulți preoți care formează Consistoriul Mitropolitan au judecat apelul fostului preot, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Cei aproximativ 200 de oameni au venit din mai multe județe la Sibiu.
Pomohaci a ajuns la Sibiu cu puțin înainte de ora 9.00, iar judecarea apelului a început în jurul orei de 11.00. La ieșirea din Catedrala Mitropolitană a fost aplaudat de susținători.

”Am venit din Maramureș, de la Borșa, pentru că Iisus Hristos a fost răstignit și nu vreau să fie răstignit părintele Cristian Pomohaci. El ne-a ajutat de fiecare dată. Eu, în 5 mai 2010 m-am dus la Moșuni cu cangrenă la picior și cu ajutorul părintelui, cu post și rugăciune de la el, am scăpat de boală. Astăzi am venit să spun la toată lumea că părintele trebuie lăsat în pace, că nu este vinovat”, a spus unul dintre susținători, Danciu Grigore.

Un nou termen

Mitropolia Ardealului a transmis, marţi, că s-a stabilit un nou termen de judecată, 5 octombrie, pentru fostul preot Cristian Pomohaci, după ce acesta a solicitat în scris să studieze dosarul.

”În conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităților Canonice Disciplinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, astăzi, 19 septembrie 2017, la sediul Mitropoliei Ardealului, s-a întrunit Consistoriul Mitropolitan pentru judecarea apelului formulat de către domnul Cristian Dorin Pomohaci. Fostul preot s-a prezentat în fața membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitând, în scris, acordarea unui nou termen de judecată în vederea studierii dosarului de apel”, arată reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru 5 octombrie.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a judecat, marți, apelul fostului preot Cristian Pomohaci, care contestă excluderea sa din biserică.
Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis citație lui Cristian Pomohaci că a admis audierea martorilor propuși de acesta la declararea apelului, iar instanța bisericească i-a oferit posibilitatea să-și aleagă un apărător bisericesc.
Fostul preot a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul General a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.
Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.
Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Sursa VIDEO: News.ro, Ora de Sibiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.