×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:14
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Ce acte vor fi adoptate în ședința Executivului de marți

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a anunțat că în ședința Executivului de marți vor fi adoptate acte normative urgente și a precizat că la reuniune vor fi prezenți fie miniștri, fie împuterniciți ai acestora, secretari de stat sau secretari generali din ministere.

"Mâine (marți — n.r.) este ședință de guvern. Se adoptă toate actele normative urgente. Adică am făcut un pic de ordine aici și premierul își face datoria de prim-ministru, eu ca secretar general, ceilalți membri ai Guvernului. Repet, mâine se adoptă acte normative, ordonanțe, hotărâri de guvern, decizii, în așa fel încât țara să fie pe linia de plutire, chiar într-o situație de criză pe care domnul Dragnea a provocat-o din motive pe care, sigur, nu le-a explicat încă, la un moment dat poate o să le explice", a declarat Victor Ponta, luni seară, la România Tv.

Întrebat câți miniștri vor fi prezenți la ședința de marți și dacă printre aceștia se vor regăsi și miniștrii demisionari de la Interne și Dezvoltare Regională, el a răspuns: "Nu, nu, chiar și cele două doamne sunt în exercițiu".

"Doamna Sevil Shhaideh a fost astăzi, inclusiv alături de mine, la ședința pregătitoare. Știți, se face cu secretarii generali (din ministere — n.r.) cu o zi înainte. Toate documentele care intră mâine vor intra cu avizele legale ale miniștrilor și mâine se află la ședință ori ministrul, ori cel desemnat de ministru, secretar de stat sau secretar general desemnat în acest sens, pentru că este vorba acte normative (...) care nu suportă amânare, care trebuie adoptate rapid pentru bunul mers al unor lucruri. Am spus-o de la început, când m-a întrebat lumea: 'de ce ai venit să-l ajuți pe Grindeanu?' Am spus: 'domn'e, Guvernul României, în care am lucrat înainte pe diverse poziții, nu e un magazin pe care poți să-l închizi, să pui lacătul pe el, să aștepți peste o lună să se redeschidă. Guvernul României trebuie să funcționeze non-stop chiar și în situații de criză și asta se întâmplă, sub conducerea premierului și cu sprijinul meu și al celor care sunt și al miniștrilor. Nu au fost probleme astăzi, unii miniștri au semnat direct, alții au împuternicit, nu au fost probleme de funcționare și nici mâine nu vor fi", a susținut Ponta.

Secretarul general al Executivului a adăugat că în cazul în care moțiunea de cenzură a PSD și ALDE va fi respinsă miercuri în Parlament, se va intra "cât de cât într-o normalitate".

"Cu un Guvern Grindeanu 2, tot PSD, ALDE, bineînțeles, dar un Guvern mult mai bun. Cu un program de guvernare mai realist și cu lucruri pe care oamenii le așteaptă", a mai declarat Ponta.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
1733
 | 1
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
+2
ponta si secretariatu...chiar si ..heneral; asta i o pramatie lenesa bre strecurata si impusa (poate) de cei interesati..il vedceti p asta capabil sa faca munca de birou, cunoastefre de prevederi, legi,norme, afrticole. asta i cu mistou l si atat..
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
aurora
+4
Vezi, sa nu PLAGIEZI CEVA!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Gelu
-1
Rule Ponta !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
AURORA
+6
Daca tot esti acolo, rezolva urmatoarele:REDEVENTELE, ca le-ai lasat de 4 %, la altii sant 35%, directiva UE, ca Profiturile facute in Romania, sa fie impozitate aici,Clauzele abuzive sa fie eliminate din CONTRACTE.Nimic din astea nu te intereseaza, te-ai opus si MARIRII ALOCATIEI pt. copii, de la 10 la 20 de euro, zicand ca nu ai bani. Ai si tu copii, ia incearca sa traiesti cu SALARIUL MINIM, sa ai sotia casnica si 2 copii la scoala? Ca Prim Ministru al ROMANIEI, trebuia sa te gandesti, pt. ca ai JURAT pe BIBLIE, la toti romanii, la toti copii, nu doar la ai tai. O data ai spus, nu credeam ca e asa usor sa fii Prim Ministru, ma si plictisesc, in timp ce ai lasat mai MULTI SARACI decat ai gasit. Trebuie sa-mi recunosc greseala, te-am votat crezand ca fiind tanar , esti mai aproape si de tineri, avand copii, te vei gandi si la copii romanilor, M-am inselat, am vrut de cateva ori sa ma inscriu in PNL, apoi, imi dau seama ca pe deasupra e GALBEN, dar inauntru 80% sant PORTOCALII, cei care au parjolit tara, au alungat bolnavii din spitale, ca sa le dea CLANULUI CARPACI, au taiat SALARIILE , pensiile, alocatiile, laptele praf, tot , ca dea ANPR-lui, lui UDREA-COCOS. Deci, doar cand ACADEMIA ROMANA, va decide sa faca POLITICA, VOI MAI VOTA. Nu mai vreau sa ma conduca , oameni pe care nu i-as vrea nici SEF DE SCARA.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Moftangiu
+10
Le da bani la servicii inainte de demiterea premierului.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Tiaso
+10
GRINDEANU,FA-TE CA LUCREZI,ZISE PONTA IN SPERRANTZA CA FRANGE INIMA PATRIEI SI SE RESPINGE MOTIUNEA.De unde "sedinta de guvern" fara guvern? Ce acte sunt legale cu zeci de delegari si cine sa dea delegarile?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Cata
0
puteti, intr-un fel sau altul, sa opriti acest gunoi a se manifesta in numele unei autoritati? nu are nici capacitatea profesionala si nici atribute de moralite care sa-l recomande pentru a se exprima in public!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Hatari @ Cata
+2
Ai dreptate, Dragnea ar trebui sa dispara, justitia trebuie sa-si faca datoria si sa elimine acest parazit periculos pentru tara.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 7 minute