Ponta ar schimba și el „axa”

Noua marotă a lui Traian Băsescu și a propagandei sale privind schimbarea „axei” Washington – Londra – București de către oamenii lui Klaus Iohannis cu „axa” Washington – Berlin – București i-a deschis apetitul pentru „axe” și premierului Victor Ponta.

Astfel, Victor Ponta propune și el o „axă”.

Aflat luni la reşedinţa ambasadorului Italiei, premierul a declarat că ar propune o „axă” Roma-Washington, „pentru că e la modă”, dacă tot se schimbă axa politicii externe româneşti cu includerea Berlinului în locul Londrei.

„Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, pentru că e la modă, eu aş propune să facem Roma-Washington. Că e Londra, Roma, Berlin…important e ca, în final, să fim cu toţii la Washington şi Bucureşti prezenţi. Cu siguranţă, pentru mine întotdeauna e o plăcere să merg întâi în Italia, la Roma, şi apoi în restul Europei”, a spus Ponta la reşedinţa ambasadorului Italiei la Bucureşti.

Noul șef al SRI Eduard Hellvig a scris, pe blog, în ianuarie că prioritatea fundamentală a anului 2015 este ancorarea mai pronunţată şi activă a României în ecuaţia securităţii euro-atlantice, pe axa Washington-Berlin-Bucureşti, înlocuind astfel Londra cu Berlin în „axa” lansată de Traian Băsescu. Afirmația lui Hellvig a stârnit dispute aprinse în rândul susținătorilor fostului președinte, care l-au pus la zid atât pe Hellvig cât și pe președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.