Ponta, atac la Guvern și la PNL

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta critică guvernul, dar și conducerea PNL, în contextul în care judecătorii Curții Constituționale au decis, joi, că un referendum nu se poate organiza concomitent cu alegerile locale.

Fostul premier amintește, de asemenea, și de Ordonanță de Urgență a ministrului Prună de modificare a peste 150 articole din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, despre care afirmă că este „odioasă și neconstituțională”.

‘După odioasa și neconstituționala Ordonanță de Urgență „Prună” de modificare a peste 150 articole din Codul Penal și Codul de Procedură Penală (că tot își pun poalele în cap în fiecare zi toate gorgoaiele spunând că noi vrem să modificăm Codurile), acum a venit o nouă lovitură – normal că modificarea legii referendumului prin ordonanță a Guvernului e greșită!

Sunt convins că de azi încep următoarele acțiuni:
1. Tapalagă, Digi24 și toți ceilalți „luptători pentru statul de drept” din presă vor scrie articole fulminante de sancționare a acestui abuz;
2. Tovarășa Gorghiu Dej și tovarășul Blaga Vameșul vor cere imediat demisia Guvernului;
3. DNA va începe urmărirea penală contra primarului Ilie Bolojan, care a făcut trafic de influență la Madam Prună să dea ordonanță ca să obțină foloase nepatrimoniale constând în voturile de pe 5 iunie;
4 – Ambasadorul SUA va lua poziție (în mod corect), arătând că modificarea prin ordonanță a Guvernului a legii Referendumului, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, nu respectă în niciun caz standardele unui stat de drept;
5. Pe Facebook va începe mobilizarea tinerilor „frumoși și liberi” care vor protesta în Piața Victoriei față de acest abuz de putere sancționat (din fericire) foarte prompt de către CCR;
6. ONG-urile din faimoasa societate „civilă” vor scrie imediat scrisori de protest către Comisia Europeană, Parlamentul European și ambasadele aflate în București, demascând aceste grave încălcări ale normelor democratice.

Dvs. ce credeți? Vor avea loc aceste acțiuni firești într-o societate democratică? Sau nu se va întâmpla ABSOLUT NIMIC din simplul motiv că această ordonanță neconstituțională a fost adoptată de Guvernul „Lui” și nu de guvernul „Nostru”?!

Dubla măsură este din păcate singura lege care se mai aplica azi în România! Legea bunului-simț a fost abrogată prin Ordonanță de Urgență’‘, a scris Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.