Ponta, avocatul clanului Udrea-Cocoş

Începând de joi, o ştire a amuţit lumea politică şi a îngheţat doctrinele la mal… în „anvelopa” premierului Victor Ponta, după ce au apărut dezvăluiri despre contractele de reprezentare juridică pe care acesta le avea cu clanul Udrea-Cocoş, conform site-ului investigatii.caplimpede.ro.

Nimic ilegal, dar foarte imoral, din moment ce Victor Ponta era în Opoziţie, iar doamna Cocoş, pe la guvernare. Cum relaţia diplomatică şi politică dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea este arhicunoscută, nu ne rămâne decât să relatăm faptele.

Premierul Victor Ponta a admis că în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, adăugând că a prestat aceste servicii pentru alte “vreo mie de firme” şi că se cunoaşte cu Elena Udrea de 15 ani, de când era procuror.

“Nu contest acest lucru, am avut foarte mulţi clienţi ca avocat, a fost o perioadă de patru ani în care am fost avocat, iar Blejnar (fostul şef ANAF – n.r.) i-a luat pe toţi şi nu a descoperit nimic ilegal. Am plătit taxe, impozite… Cu doamna Udrea mă cunosc de când eram procuror şi dânsa era avocat, sunt 15 ani. În cazul respectiv am legalizat nişte acte, lucru pe care l-am mai făcut pentru vreo mie de firme. Cu fostul soţ al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotrivă”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Presa a relatat că, în calitate de avocat, actualul prim-ministru Victor Ponta a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea începând din 2005, perioada în care aceasta era şefa Cancelariei Prezidenţiale.

Mai jos, în ordine cronologică, RISE Project prezintă cele zece cooperări de natură comercială dintre Victor Ponta şi firmele lui Cocos:

  • 25 aprilie 2005. Firma Telemedica S.A., care îl avea printre asociaţi la acea vreme şi pe Dorin Cocoş (cu 29%) şi câţiva dintre partenerii săi tradiţionali, îşi modifică actul constitutiv la “Cabinetul individual de avocatură Victor Ponta”. Elena Udrea era şefa cancelariei prezidenţiale.
  • 25 aprilie 2005. În aceeaşi zi, firma Sanipharm SRL, din acţionariatul căreia face parte şi Mioara Radu (parteneră a cuplului Udrea-Cocoă, membru PDL şi consilieră la Primăria Capitalei în mandatul lui Traian Băsescu), îşi extinde acţionariatul, intrând în firmă şi alţi asociaţi ai lui Dorin Cocoş. Modificarea se face printr-un „contract de cesiune încheiat la cabinetul individual de avocatură Victor Ponta”.
  • 21 decembrie 2005 (respectiv pe 30 august 2006). Firma Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional (CDCI) îşi modifică structura acţionariatului şi adaugă un nou domeniu de activitate prin “două” acte adiţionale, în josul cărora apare menţiunea: “redactat şi editat de avocat Victor Ponta”. Unul dintre patronii CDCI, la acea vreme, era Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş (cu 70%).
  • 13 februarie 2006. Sanipharm SRL îşi deschide un punct de lucru în incinta Facultăţii de Chimie – potrivit unui act adiţional “redactat şi editat de către avocat Victor Ponta, titular al Cabinetului individual de avocat Ponta Victor Viorel”.
  • 13 februarie 2006. Tot atunci, Clinica de Diagnostic Complex Interdepartamental SRL, patronată şi de Mioara Radu, îşi deschide un punct de lucru în incinta Institutului de Medicină Legală “Mina Minovici” – lucru atestat de actul adiţional “redactat şi editat de avocat Victor Ponta”.
  • 5 noiembrie 2006, Dorin Cocoş preia 90% din această firmă tot printr-un “contract de cesiune încheiat la Cabinet de Avocatură Victor Ponta”.
  • 3 noiembrie 2006. Au loc schimbări în acţionariatul Telemedica SA. Spiridon Cristu (asociat vechi al lui Cocoş şi fost administrator RAAPPS) cedează 32% din acţiuni către însuşi Dorin Cocoş. Operaţiunea se realizează legal “în urma unui contract de cesiune încheiat la cabinetul individual de avocatură Victor Ponta”.
  • 7 noiembrie 2006. La firma Centrul de Testare al Forţei de Muncă SA se semnează “contractul de cesiune atestat de către avocat Victor Ponta”, prin care mai mulţi asociaţi îşi cedează acţiunile. Printre cedenţi figurează şi Victor Cocoş (n.r. tatăl lui Dorin Cocoş).
  • 11 decembrie 2006. Firma Medcomplex SRL, deţinută de Dorin Cocoş (cu 90%), îşi modifică structura patronală printr-un “contract de cesiune încheiat la cabinetul de avocat Victor Ponta”.

În plus, un banal “search” pe Google dezvăluie că Medcomplex SRL (aparţinând lui Dorin Cocoş) are acelaşi număr de telefon cu firma de contabilitate Exfin 2000, înfiinţată de mama lui Victor Ponta. Medcomplex apare şi în declaraţiile de avere ale Elenei Udrea, pe vremea când era ministru în Guvernul Boc. Astfel, familia Udrea-Cocoş a încasat dividende de 2,53 milioane lei de la această companie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.