Ponta: Băsescu s-a luptat cu serviciile pentru că n-au fost de acord să fie folosite de el

Premierul Victor Ponta consideră că, prin scandalul „ofițerului acoperit”, președintele Traian Băsescu a atacat mai degrabă serviciile de informații decât pe el, întrucât SRI și SIE nu ar fi dorit să fie folosite de șeful statului în campania electorală.

Victor Ponta a catalogat, duminică, la România TV, acuzaţiile lui Traian Băsescu la adresa sa drept inacceptabile.

Acuzat de Băsescu că a fost ofițer acoperit al SIE în timp ce era și procuror, Ponta a susținut că nu este „agent acoperit” și nu a fost, ținând însă să sublinieze că „vorbim despre nişte servicii moderne, nu despre Securitatea la care domnul Băsescu a scris tone de dosare”.

„Dacă Traian Băsescu ar fi fost un simplu candidat şi îmi adresa aceste acuze, să zicem că era de înţeles, chiar dacă la un moment dat depăşeşte limita, dar el le-a făcut din postura de preşedinte. Domnul Băsescu mai puţin s-a luptat cu mine, ci cu serviciile de informaţii, în special cu SIE, dar şi cu SRI, dintr-un motiv foarte simplu: că aceste servicii de informaţii nu au fost de acord să fie folosite în campanie electorală de domnul Băsescu. Domnul Băsescu a şters cu cei din CSM pe jos în calitate de preşedinte”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a precizat că nu e „nici pisic, nici agent acoperit”.

„Nu sunt nici pisic, nu sunt nici agent acoperit. Agent al SIE sau SRI nu am fost, dar mi se pare că vorbim despre nişte servicii moderne, nu despre Securitatea la care domnul Băsescu a scris tone de dosare”, a spus Ponta.

Din ciclul „Prinde orbul, scoate ochii”

Președintele Traian Băsescu a susținut la începutul acestei săptămâni că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997 -2001, când era și procuror, lucru care contravine Constituției. Băsescu a spus totodată că astfel se explică ascensiunea lui Ponta în carieră, într-un timp foarte sucurt, de la procuror pe lângă Parchetul unei judecătorii, direct la Parchetul General.

Într-un interviu, luna trecută, la Adevărul Live, Ponta declara că, și dacă ar fi fost ofițer sub acoperire, tot trebuia să spună nu.

”Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu”, a declarat Ponta pe 19 septembrie.

Anterior, pe 11 septembrie Victor Ponta a afirmat că eventualii candidaţi la Președinție care ar activa în servicii secrete trebuie „felicitaţi” dacă „îşi fac datoria faţă de ţară”.

„Dacă își fac datoria, doamna sau domnul, față de țară, cred că merită felicitați pentru asta”, a apreciat candidatul PSD atunci. În același timp, Ponta a susținut tot atunci că „evident” nu la el se referea Traian Băsescu în declarația în care anunța că un candidat la prezidențiale este ofițer acoperit.

Serviciile secrete nu își pot deconspira „acoperiții”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.