Trei ani de guvernare Ponta: „Sunt foarte mândru”

UPDATE Președinte al PSD Victor Ponta s-a declarat foarte mândru luni că este unul dintre cei 235 de parlamentari care au votat în urmă cu trei ani moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu.

„Sunt foarte mândru că am fost unul dintre cei 235 care au votat acea moțiune de cenzură, așa cum toată viața am să fiu mândru că sunt unul dintre cei care am votat suspendarea președintelui de atunci. Nu m-am răzgândit, nu m-am împrietenit cu cei pe care i-am dat jos. Cel mai important este că schimbarea n-a fost o întâmplare”, a afirmat Ponta luni seară în deschiderea evenimentului intitulat „Trei Ani — începutul sfârșitului regimului Băsescu — MRU — Predoiu”, care are loc la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD le-a adresat parlamentarilor care au votat acum trei ani moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu, depă cădere căruia a fost instalat cabinetului USL, să participe luni, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat acestui moment.

El a precizat că i-a invitat la acest eveniment pentru toți cei 235 de parlamentari care au votat pentru căderea Guvernului Ungureanu.

„În urmă cu exact trei ani, cetățenii românii au participat la un eveniment unic în cei 25 de ani democrație — schimbarea democratică prin moțiune de cenzură a unei majorități parlamentare și venirea la putere a opoziției printr-un program de guvernare pe care și astăzi îl avem.

Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut posibilă această schimbare istorică. Am considerat de datoria mea, ca inițiator al acestui eveniment, să-i invit pe absolut toți cei 235 de membri ai Parlamentului care au votat moțiunea de cenzură. Așa cred că este politicos, așa cred că este normal. Și le mulțumesc și celor care au venit, și celor care nu au venit”, a adăugat Ponta.

Ponta a vorbit și anterior despre acest eveniment.

„În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit, grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură, de o coalitie a partidelor din opoziţie.

A fost prima (şi singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică – moţiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată – acum 3 ani!

De aceea, îi invit pe toți parlamentarii care au votat moțiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Brătianu.

De altfel, având în spate un val legitim de susținere populară, USL a dat o imensă lovitură regimului Băsescu-MRU-Predoiu, lovitură care va rămâne în cărțile de istorie.

Pentru mine, Uniunea Social Liberală a fost și va rămâne cel mai important și puternic proiect politic al României. Indiferent de ce a urmat, acesta a îndeplinit probabil cel mai important obiectiv al ultimilor ani: a făcut dreptate pentru milioanele de români asupriți de un regim extrem de dăunător!

De aceea, vreau să marcăm împreună acel moment istoric.

Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic și social!”, a scris Ponta pe blogul său.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu va participa alături de PSD la evenimentul anunțat de premier.

La rândul său, Mihai Răzvan Ungureanu a scris pe pagina sa de Facebook despre evenimentul petrecut în urmă cu trei ani, când guvernul pe care îl conducea a căzut printr-o moţiune de cenzură.

„În urmă cu trei ani, ați trișat și ați câștigat. Ați mizat pe foamea de putere, ați speculat nemulțumirea românilor, ați negociat cu lașii, i-ați cumpărat pe cei mai slabi și ați câștigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-ați înfruptat lacom, așa cum ați învățat în toate guvernarile din urmă (…)”, a scris fostul premier.

Luni, premierul a declarat, la sediul PSD, că își dorește ca PNL să nu voteze împotriva Codului Fiscal, având în vedere că proiectul ajunge în această zi la Senat. De asemenea, a făcut un apel către membrii PNL să nu blocheze revizuirea Constituției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.