Ponta candidează la prezidenţiale, dar cu o condiţie

Invitat sâmbătă la Congresul extraordinar al Partidului Conservator, în care s-a ales  preşedintele formaţiunii şi noua structură de conducere, premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat că nu va candida la Preşedinţie decât dacă va avea sprijinul PC.

De asemenea, premierul a ţinut să precizeze că are şi o nemulţumire:

„Am o invidie pe domnul Voiculescu: Băsescu îl urăşte mai mult. Vedeţi că îi spune întotdeauna motanul Felix, mie îmi spune doar pisic. Nu m-am ridicat încă la nivelul cel mai înalt, dar din fericire, în ultimii ani, şi mai ales în perioada care urmează, o să-şi aducă aminte de ceea ce i-am spus cu pisicul blând care zgârâie rău şi o să-l doară din ce în ce mai rău şi o să o doară şi pe doamna… Doamna cu blugii şi cu pantofii de 1.000 de euro, care bagă pâinea, pâinea la care, împreună cu Daniel Constantin, am redus TVA. Dacă ştiam că din acea reducere o să-şi mai ia o pereche de pantofi doamna Udrea, ne mai gândeam, dar cred că am făcut bine pentru România”, a mai spus Ponta.

„Nu candidez la Preşedinţie decât dacă am sprijinul PC. După cum vedeţi, m-am pregătit deja petru câştigarea bunăvoinţei dumneavoastră, am o cravată în culorile dumneavoastră, dar i-am notat deja pe cei care au cravată roşie şi vreau să le mulţumesc pentru pregătirea campaniei”, a spus Ponta.

Daniel Constantin  a ţinut, la rândul său,  să-l asigure pe Ponta de susţinerea  sa: ”Vă susținem prentru Președinția României”, a spus politicianul.

Ponta a mai afirmat că este prezent la Congresul PC pentru a mulţumi acestui partid că a fost alături de el în bătălia pentru înlăturarea „regimului Traian Băsescu”.

„Sunt astăzi aici să vă mulţumescpt faptul că în ultimii ani am fost umăr la umăr în cea mai importantă bătălie pe care am dat-o pentru România, şi anume înlăturarea regimului Traian Băsescu, şi ştiu că mă pot baza pe dumneavoastră până la capăt pentru această bătălie”, a spus Ponta.Liderul PSD a arătat că pentru cei care au rezistat 3.400 de zile în regimul Băsescu, ultimele 200 de zile o să pară uşoare. „Mă gândeam ieri că dacă aşa de greu şi cu atâtea suferinţe pentru toată ţara am rezistat 3.400 de zile în acest regim antinaţional, antiromânesc şi antisocial, ultimele 200 o să ni se pară uşoare, mai ales că sunt sigur că în noiembrie o să câştigăm şi o să facem dreptate până la capăt tuturor celor care în aceste 3.400 de zile au avut de suferit din cauza regimului Băsescu”, a adăugat Ponta.

Sâmbătă, Partidul Conservator şi-a ales o nouă conducere, în cadrul Congresului partidului, preşedintele PC, Daniel Constantin, fiind reconfirmat în funcţie pentru patru  ani.

De asemenea,  primarul Cristian Popescu Piedone a fost votat prim-vicepreşedinte, Daniel Florea – secretar general, iar Vasile Nistor – preşedinte executiv.

Daniel Constantin a primit 2.695 de voturi „pentru” şi  45,  „împotrivă”.

Prezenţi la  Congresul PC de la Romexpo au fost şi preşedintele PSD, Victor Ponta, şi liderul UNPR Gabriel Oprea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.