Ponta către Antena 3: Cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri

Nu trebuie să vă mutaţi nicăieri, a afirmat premierul Victor Ponta, invitat în ediţia de luni a emisiunii „Sinteza zilei”, spunând că există multe alte instituţii de presă care funcţionează în clădirile statului, plătind chiriile aferente, conform antena3.ro.

„Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV, România TV, a stat şi Realitatea (…). Eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplica sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă, când nu sunt obiectul cauzei, este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal (…) Dumneavoastră aţi prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, în care sunt implicaţi Traian Băsescu şi familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastră – şi dacă făcea orice altă televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva – ăsta nu e un motiv pentru care să fie închis, gonit dintr-un sediu”, a spus Ponta.
Ponta a dat asigurări că, aşa cum alte televiziuni pot sta în clădirile statului, îndeplinind condiţiile legale, şi Antena 3 îşi poate păstra sediul.
„Deci, pot să spun, asumându-mi orice critică şi risc, că aşa cum alte televiziuni, dintre care unele mă critică foarte tare, pot sta cât timp plătesc chiria şi îndeplinesc condiţiile legale în sediile lor, şi dumneavoastră trebuie să rămâneţi”, a mai spus Ponta.
Şeful Guvernului a mai afirmat că, pentru România, dacă „singurul post afiliat CNN” este mutat cu forţa sau scos în stradă, din sediu, fără să aibă nicio vină şi nicio acuzaţie directă ar fi „cea mai mare lovitură care s-ar da imaginii ţării”. Totodată, Ponta a spus regretă ca nu a mers la „plimbarea” Antenei 3 de la Cotroceni.

„Dumneavoastră ați reușit să strângeți niște oameni. Inițial am auzit de acel eveniment. Ma gândeam că, poate, e ceva legat de justiție. Îmi pare rău ca n-am venit”, a spus Ponta.

Despre adversarii politici

Toţi au pretins că sunt Mandela, ei fiind de fapt Monica Macovei, a mai afirmat premierul Victor Ponta, în ediţia de luni seară a emisiunii „Sinteza zilei”, comentând astfel atitudinea clasei politice apropiată preşedintelui Băsescu, făcând aluzie la afirmaţia Monicăi Macovei, care s-a autocomparat cu Nelson Mandela.
Ponta a arătat conform antena3.ro, că în „aceşti 10 ani din Istoria României, minciuna şi demagogia au fost ridicate la nivel de politică de stat”(…). „De fiecare dată, Băsescu şi oamenii săi au pretins că sunt altceva decât ceea ce sunt. De fapt, toţi au pretins că sunt Mandela, ei fiind Monica Macovei”.
Victor Ponta a afirmat că proiectul USL a fost proiectul unor oameni care au arătat că nu le este frică, la fel şi Antena 3, care spune, în opinia premierului: „Ne-aţi făcut toate relele din lume şi tot suntem aici”.

Băsescu ştie că va răspunde personal în faţa legii pentru răul făcut

Ponta a mai susținut, în ediţia de luni a emisiunii „Sinteza zilei” că miza alegerilor prezidenţiale, din perspectiva lui Traian Băsescu, este aceea că „va răspunde în faţa legii personal” pentru răul făcut, în eventualitatea în care sistemul său va fi schimbat, conform antena3.ro.
Ponta a afirmat că preşedintele Băsescu recunoaşte în el un adversar politic, arătând numeroasele încercări ale acestuia de a-l discredita şi calomnia.
„A încercat, în ceea ce mă priveşte, toate metodele pe care le-a folosit şi cu alţi adversari politici: a dezgropat diverse lucruri din trecutul meu, a încercat să îmi facă dosare penale, m-a calomniat, m-a ademenit”, a afirmat Victor Ponta, la Antena 3.

Guvernul discută mâine proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor

Premierul a mai anunţat, luni seara, la Antena 3, că Guvernul va discuta marţi proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care trebuie să restituie o parte din sumele încasate anterior.”Mâine avem în şedinţa de Guvern proiectul de lege privind amnistia fiscală a pensionarilor, a mamelor, a celor care au avut sau faţă de care Curtea de Conturi au descoperit acum trebuie să dea banii înapoi”, a spus premierul Ponta, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Pe 31 iulie, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii să elaboreze un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, astfel încât bătrânii să nu mai ajungă în situaţia de a se sinucide.

Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizând că este o amnistie fiscală, nu penală.

În ultima perioadă au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, la 1 august, că mamele vor putea obţine, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, muncind de acasă, iar peste 12.000 de femei care au făcut acest lucru şi ar trebui să restituie indemnizaţia vor fi aministiate fiscal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.