Ponta către Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene: „Amice, eşti idiot?

Pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a postat un atac dur la adresa lui Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene. „AMICE, EŞTI IDIOT?”, scrie Ponta, parafrazîndu-l pe „Domnul” din schiţa „Căldură mare” a lui Caragiale! Ponta mai spune că ministrul Cristian Ghinea ar fi creaţia „Şcolii de gîndire Macovei”, referindu-se, desigur, la acea declaraţie penibilă a lui Ghinea în susţinerea Monicăi Macovei la prezidenţialele din 2014: „Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei”:

Dar, iată care este postarea integrală a lui Victor Ponta, aşa cum a fost postată pe pagina sa de Facebook:

Scuzați expresia necolocvială – dar o idioțenie mai mare nu am auzit niciodată! Școala de gândire „Macovei” în acțiunea guvernamentală!

Deci nu facem sisteme informatice (pierzând miliarde de euro bani europeni) de frică să nu fraudeze licitațiile firmele de IT?!

Păi atunci să nu mai mergem cu genți sau portofele la noi pe stradă să nu le fure un hoț? Să nu mai producem și vindem benzină ca să nu se înțepe cineva în conductă!? Să nu mai construim spitale ca să nu șterpelească cineva cărămizile sau sacii de ciment?! Să nu mai aibă băncile bani cash ca să nu fie vreun jaf armat?

Păi nu tu faci licitația, nu ești în stare să o faci bine să nu fie fraudată? Dacă e ceva ilegal nu ai DNA să îi prindă pe ăia?! Daca toate firmele de IT din România fraudează licitații de ce vor să lucreze cu ei toate multinaționalele?!

Amice, ești idiot?!

Postarea lui Victor Ponta vine după audierea lui Cristian Ghinea în Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, unde ministrul a intrat într-un duel verbal teribil cu Ana Birchall, preşedinta comisiei, şi deputatul Sebastian Ghiţă. De altfel, postarea face trimitere chiar la duelul lui Ghinea cu Sebastian Ghiţă, cînd ministrul a spus în faţa comisiei:

Audierea lui Cristian Ghinea în faţa Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor s-a încheiat prematur, în urma unei noi dispute dintre Birchall şi Ghinea. Mai exact, Cristian Ghinea a fost pur şi smplu dat afară din sala unde a avut loc audierea! Potrivit Mediafax, Ghinea a declarat la sfîrşitul „audierii”: „Doamna Birchall a vrut să facă atmosferă, a vrut să iasă în faţă, a fost foarte agresivă cu mine şi prin sms-uri şi mesaje anterioare. Doamna Birchall are o atitudine pe care nu o înţeleg”.

Despre Cristian Ghinea, cotidianul.ro a scris de mai multe ori, el fiind unul dintre clienţii lui George Soros, activînd în mai multe ONG-uri finanţate de miliardarul american. Cristian Ghinea a activat în mai multe ONG-uri: „Societatea Academică din România”, APADOR-CH, „Freedom House” – România şi „Centrul pentru Jurnalism Independent”, toate finanţate de Fundaţia Soros! De la SAR, Alina Mungiu l-a dat afară odată cu Sorin Ioniţă, scandalul dintre ei fiind unul colosal. Cristian Ghinea a scris ani de zile în revista „Dilema” lui Andrei Pleşu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.