Ponta către un român din Italia: ”Pregătiți-vă portofelul” (VIDEO)

”Dacă veniți acasă, atunci pregătiți-vă portofelul”. Asta i-a transmis Victor Ponta unui român din Italia, care i-a pus întrebări pe tema exploatării de la Roșia Montană.

Aflat în turneu electoral în afara țării, premierul a fost luat la întrebări la Torino, de către un român din Italia, pe tema exploatării de la Roşia Montană şi a celebrului MTO, potrivit unei înregistrări difuzate de Realitatea TV.

”Cu Roșia Montană, dacă îmi mai permiteți! Înainte de a ajunge prim-ministru, ați declarat că nu sunteți de acord cu proiectul de la Roșia Montană, pentru că sunt mulți guvernanți care se îmbogățesc pe spatele acestui proiect. După ce ați ajuns prim-ministru, v-ați schimbat la 180 de grade”, a spus românul.

”La domnul Băsescu, mă refeream. După ce am ajuns prim-ministru, un an și jumătate s-a negociat, cu firma respectivă, și s-au schimbat, în primul rând, condițiile de mediu. În al doilea rând, s-a schimbat participarea statului român și, în al treilea rând, redevențele pe care urmează să le obținem. Între timp, însă, Parlamentul a respins legea, deci, exploatarea nu se va face”, a spus Victor Ponta.

”Poate din cauza protestelor noastre”, a mai spus românul.

”Știți ce se întâmplă, vedeți…în România se exploatează peste tot. Doar la Roșia nu. Ideea este următoarea: nu se va face. Poate că ați câștigat dumneavoastră, dar, nu vreți să vă zic adevărul? Dumneavostră care stați în Italia nu veți avea de suferit”, a precizat Ponta.

”Nu, eu vreau să vin în România”, a replicat cetățeanul din diaspora.

”Dacă veniți acasă, atunci pregătiți-vă portofelul, pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în șomaj, sigur că da, și, dacă, Doamne ferește, statul român pierde procesul, o sa plătim toți”, a mai spus Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.