Ponta caută pețitori în Qatar

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiții referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni – compania Tarom, transmite corespondentul Agerpres.

„M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București — Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul. (…) Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. (…) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (…) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM”, a anunțat Ponta într-o conferință la Doha.

El a adăugat că, în acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât „companiile europene au propriile lor probleme și nu sunt dornice să investească în TAROM”.

Întrebat dacă se gândește la un acționariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Ponta a răspuns: „Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice… Pentru că, dacă vă uitați în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (…), deci e perioadă de reașezare pe piața aviatică mondială”.

Premierul a anunțat că în zilele următoare va face oferte similare și companiilor aeriene Emirates și Etihad, reamintind că a discutat deja pe această temă la București cu conducerea Turkish Airlines.

Ponta a spus că din discuțiile cu conducerea Qatar Airways a aflat că în scurt timp vor fi două curse zilnice București — Doha.

„Înseamnă că este o piață interesantă și în creștere”, a declarat premierul, precizând că data de la care se va introduce o a doua cursă între cele două capitale ține de negocierile cu Autoritatea Aeronautică Română.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.