Ponta, copilotul, povestește aventura sa la bordul F16: „Şi încă sunt viu!”

Premierul Victor Ponta s-a arătat extaziat de zborul cu avionul de luptă F16 de joi.

„Experiența cu F16 a intrat direct pe locul 1 în topul meu personal! Și încă sunt viu! Când îmi revin cu adevărat o să postez și alte impresii și poze! Dar am nevoie de timp!”, a scris premierul pe Facebook, însoțind postarea de o poză a sa la bordul avionului de luptă.

Ponta a declarat că zborul cu un avion F-16 a fost „o experienţă absolut unică”, pe care nu poate să o compare cu cea din maşina de curse, şi că a fost „mândru” când a putut să se dea jos din avion şi să meargă drept.
Victor Ponta a povestit că pentru a urca în aparatul de zbor a trebuit să treacă de o serie de teste.

„Am fost ieri şi am trecut toate testele medicale la Institutul Special pentru Aviaţie din Bucureşti, iar azi dimineaţă restul pregătirilor. Dar când eşti sus acolo, nu mai are nicio legătură cu ce te-ai pregătit. E o experienţă absolut unică, nu poţi să o compari cu cea de la maşina de curse, pentru că între ceva ce merge cu 230 dekilometri pe oră şi ceva ce merge cu 2.300 de kilometri pe oră e o diferenţă semnificativă „, a spus Ponta.

Întrebat dacă a avut acces şi la manşa avionului, el a răspuns afirmativ, precizând că singurul lucru la care nu a avut acces a fost „cârligul de catapultare”.

„Asta mai lipsea, vă daţi seama. Nu e ceva foarte simplu”, a spus Ponta.

Chestionat dacă a avut în aer senzaţia de leşin, Ponta a răspuns negativ.

„Chiar de leşin, nu. Sigur, sunt senzaţii pe care nu le încerci cu altă ocazie, însă am fost mândru când am putut să mă dau jos şi să merg drept. Nu e ceva foarte uzual să se asume aceste riscuri, evident că mi le-am asumat, s-au primit toate aprobările, şi de la Washington, şi de la Bucureşti. Am vrut să dăm un mesaj clar că avem exerciţii comune, că am făcut bine că am cumpărat avioane multirol americane”, a susţinut Ponta.

Zborul a durat circa o oră.

Pilot avionului: Ponta mi-a spus: „Aş vrea această slujbă”

Pilotul american Dustin „Yoggi” Brown a fost întrebat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la finalul exerciţiului Dacian Viper 2014, cum s-a comportat premierul Victor Ponta în timpul zborului.

„Am zburat o oră, la altitudine mare, am depăşit viteza sunetului şi am coborât poate la 1.000 de kilometri pe oră, un nivel redus. Am zburat în formaţie cu nişte MIG-uri 21 Lancer şi cu nişte F-16. Premierul a vorbit tot timpul, am avut o conversaţie minunată. Am vorbit despre faptul că am un fiu de şase săptămâni şi a fost foarte entuziasmat despre acest lucru. Am discutat despre diferenţele dintre a zbura şi a conduce o maşină de curse, despre baschet, pentru că şi preşedintele Obama este fan al acestui sport”, a spus pilotul, citat de MEDIAFAX.

El a relatat că în timpul zborului l-a întrebat pe premier dacă se simte bine pe locul din spate, iar acesta i-a răspuns: „Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.