Ponta: Dacă îl suspendăm pe Traian Băsescu, ar trebui să-i tăiem şi pensia

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni seara, despre o noua suspendare a presedintelui Basescu, precizand ca în acest caz sefului statului i-ar putea fi tăiată şi pensia, conform RomâniaTV.

Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, sustine ca daca Traian Băsescu ar fi suspendat, ar trebui să-i fie tăiată şi pensia.

Întrebat dăcă suspendarea „simbolică” a lui Traian Băsescu mai are rost, Victor Ponta a răspuns că „depinde de Traian Băsescu”.

„Dacă ne dă ocazia, adică încalcă Constituţia grav, că de încălcat aşa câte un pic o face în fiecare zi. Cred că ar fi drept faţă de oameni, aşa cum domnul Băsescu cu domnul Predoiu, cu doamna Anastase, cu domnul Blaga şi gaşca lor au tăiat pensia la oameni să i-o tăiem şi noi puţin. Aşa ar fi drept. Din câte ştiu trebuie să ai mandat întreg ca să ai pensie. (…) M-am gândit cum ar fi drept, nu ştiu dacă se va întâmpla sau nu acest lucru. Acum până în 16 noiembrie vreu să încerc să şi mă concentrez pe proiectul meu de preşedinte şi dacă putem să evitam crize politice …”, a spus Ponta, la RomâniaTV.

Totodata, intrebat din ce motiv ar putea fi suspendat seful statului, Ponta a raspuns: „Atacul la justitie, dupa ce a fost arestat fratele si atacul la serviciile de informatii mi se par gesturi extrem de iresponsabile”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.