Ponta: Dacă românii nu mai au încredere în justiție…

Victor Ponta duce un război deschis cu ministrul Justiției, Raluca Prună. Într-o postare recentă pe Facebook, Ponta susține că Raluca Prună îi va aresta pe toți cei care nu mai au încredere în justiție. Mai mult, fostul premier o acuză pe Prună că are o mentalitate ”securistă” și ”kaghebistă”.

„Oamenii cu „şcoală” şi mentalitatea securistă şi kaghebistă aşa procedează – când apare o problema nu îşi propun să o rezolve, ci să îl sancţioneze pe cel care are curajul să vorbească despre acea problemă!!

Datele Eurobarometrului făcut de Comisia Europeană arată că în 2016 (cu „Guvernul Meu” şi Prună ministru) încrederea românilor în Justiţie a scăzut cu 13% faţă de anul 2015 (când era Guvernul Ponta cel rău şi corupt)! Şi doar 1 din 3 români mai are acum o opinie pozitivă.

Madam Ministru Prună însă caută vinovaţi oriunde în altă parte mai puţin în ograda ei / a inventat maşina timpului – ne duce pe toţi înapoi în 1950! Iar Dl Iohannis şi Dl Cioloş sunt prea speriaţi şi fricoşi ca să facă ceva.

Cine vorbeşte să nu mai vorbească/ cine scrie PE Facebook să nu mai scrie / cine critică să nu mai critice/ România trebuie să devină o imensă închisoare condusă de temniceri aşa cum şi-au dorit mereu Ana Pauker şi Monica Luisa Macovei!

– dacă românii nu mai au încredere în justiţie să îi aresteze Prună pe toţi cei care îşi permit să gândească aşa/ Şi atunci o să crească încrederea !
– judecătorii care explică foarte corect cauzele acestei neîncrederi sunt duşmani ai Ministrului Justiţiei fiind rău intenţionaţi (faţă de ministra care şi-a luat diplomă de la o facultate privată şi nu a lucrat nicio zi în sistemul din România că să îl cunoască şi să îl înţeleagă)
– Asociaţiile profesionale de magistraţi care prezintă punctul de vedere al celor care efectiv lucrează zi de zi şi trebuie să aplice actul de justiţie sunt „ghidate politic”
– presa care îndrăzneşte să arate gravele probleme din Sistem (care trebuie îndreptate) este „aservită Mogulilor”
– avocaţii care critică declaraţiile aberante ale Prunei sunt „avocaţii corupţilor”
– parlamentarii care vor să propună ei legi de transpunere a directivelor europene privind Justiţia (pt că Ministreasa refuză să facă ea asta) sunt bineînţeles „apărătorii corupţiei”
– lucrătorii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care îndrăznesc să spună despre dificultăţile uriaşe din sistemul lor sunt „manipulaţi de şefii lor”
– cei care vorbesc în România de „drepturile omului” nu înţeleg că acestea „sunt un lux”
– iar CEDO să ne dea câte pedepse şi hotărâri de condamnare vrea / o să le plătim şi facem tot că până acum – ştie Prună mai bine decă CEDO ce e de făcut (şi oricum banii îi da din Bugetul ţării din buzunarul propriu)

Ghinion România”, scrie Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.