Ponta, despre actualizarea listelor de rezervişti

Premierul Victor Ponta a apreciat că nu trebuie „stârnită panica” în rândul populaţiei vorbind despre actualizarea listelor de rezervişti, deoarece în secolul XXI este importantă tehnologia şi nu numărul de soldaţi, el arătând astfel că discuţia pe tema rezerviştilor este una „neserioasă”.

Premierul a făcut această afirmaţie în cadrul unei emisiuni a postului public de radio, după ce a fost întrebat cât de periculoase sunt evoluţiile din zona României, deoarece preşedintele Traian Băsescu a menţionat recent că se impune necesitatea actualizării listelor de rezervişti.

„Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populaţie şi de asemenea, ca să fim foarte serioşi, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldaţi, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziţie”, a spus Ponta..

Referitor la achiziţionarea avioanelor multirol F16, şeful Executivului a afirmat că, anul trecut, a aprobat „cu sufletul îndoit” achiziţionarea acestora, dar prezentul a arătat că a fost o măsură necesară.

„M-am gândit «domne’, cu banii ăia mai puteam să facem nişte spitale, puteam să mai facem nişte şcoli», iată că acum, când se pune problema unui pericol chiar militar foarte aproape de graniţele României, îmi dau seama că banii cheltuiţi pentru a avea o tehnologie militară performantă nu sunt chiar bani aruncaţi, ci dimpotrivă, îţi garantează o securitate de care avem nevoie. Dar să vorbim de rezervişti mi se pare o chestiune neserioasă „, a mai spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.