Ponta dezvăluie cine a scris și corectat pactul de coabitare

Premierul Victor Ponta a făcut referire miercuri, la lansarea unei cărți, la acordul de coabitare semnat în decembrie 2012 cu președintele Traian Băsescu.

Ponta a precizat că textul acordului de coabitare cu Băsescu semnat a fost scris de consilierul prezidențial Iulian Chifu și corectat de Liviu Dragnea și Radu Stroe.

Liderul PSD a susținut că pactul a fost încheiat cu acele instituţii cu care era important ca România să lucreze în continuare şi care l-au susţinut pe Băsescu la momentul suspendării din 2012, şi nu a fost încheiat cu președintele, care, în opinia lui Ponta, era doar un „mandatar”.

„Acel acord, din punctul meu de vedere, a fost un acord cu acele instituții și acei parteneri ai României cu care am considerat că trebuie să colaborăm în continuare și care îl susținuseră pe Traian Băsescu în criza din 2012”, a spus Ponta.

Liderul PSD a susținut că prin semnarea acordului s-a transmis un semnal de către noua putere rezultată în urma alegerilor că parteneriatul acestor instituţii cu România va fi păstrat şi nu se va ajunge din nou la o nouă criză politică internă, dar a punctat faptul că, după un an şi jumătate de la semnarea acordului, dintre cele patru persoane prezente atunci la semnarea documentului, una spune că a fost o păcăleală, alta susţine că nici nu a fost acolo, iar a treia este în justiţie şi nu poate vorbi. „Eu sunt singurul supravieţuitor din cei patru prezenţi la semnarea acordului, m-am şi gândit dacă nu cumva mi l-am semnat singur în ambele părţi”, a spus Ponta, ironic.

La semnarea pactului de coabitare dintre Victor Ponta și Traian Băsescu au fost prezenţi și Crin Antonescu şi Liviu Dragnea. Antonescu a afirmat de mai multe ori că i-a cerut lui Ponta să nu semneze acel acord.

Pactul de coabitare a revenit în discuție la începutul lunii trecute, când președintele Traian Băsescu a declarat la un post TV că premierul Victor Ponta este „un politician mai slab decât mine”, iar acest lucru s-a văzut la momentul semnării pactului de coabitare. „Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu majoritate de 70% care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experiență a lui Ponta am reușit să semnez cu el acel celebru pact de coabitare. Da, a fost un politician mai slab decât mine”, a spus Băsescu. Ulterior, Ponta l-a informat pe Traian Băsescu că pactul nu mai este valabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.