Ponta: DNA să ceară începerea urmăririi penale a lui Iohannis

Fostul premier Victor Ponta cere într-o postare pe Facebook urmărirea penală a preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză de conflict de interese.

Reacţia lui Ponta survine în contextul în care preşedintele Iohannis a aprobat numirea a 19 ambasadori, printre aceştia fiind şi Mihai Alexandru Grădinar. Prieten de familie şi fiul lui Ilie Grădinar, fost director al unei companii din subordinea Primariei Sibiu, Alexandru Grădinar a fost propus ambasador al României în Danemarca.

„Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre – sau NU?!”, se întreabă Ponta în postarea sa.

„Bun – deci acum, dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întamplat în cazul altora, urmează:

1. DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de „Conflict de interese” prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece „în exercitarea atribuțiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani.” (vezi mai jos textul)

2. Tinerii frumoși și liberi care au cerut „un alt fel de politică” vor ieși diseară în stradă să ceara demisia Președintelui vinovat. (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)

3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos.

Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre – sau NU?!”, este mesajul lui Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.