Ponta, după o discuție cu Iohannis: Să fie trei puteri în stat şi să se respecte

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la ședința PSD, că a avut o discuţie „mai puţin formală” cu preşedintele Klaus Iohannis în care i-ar fi spus că trebuie să existe trei puteri în stat și nu una singură, aluzie la justiție.

„Am avut ocazia să discutăm, mai puţin formal, despre faptul că vreau să avem, într-adevăr, o ordine constituţională în România, în care să existe trei puteri în stat, nu una singură şi cele trei puteri să se respecte, să se echilibreze reciproc şi, din punctul acesta de vedere, eu vreau să avem tot respectul şi toată independenţa pentru justiţie, pentru Parlament şi pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, că aşa s-a gândit acum trei sute de ani, să fie trei puteri, şi bine s-a gândit, şi aşa trebuie să facem şi în continuare”, a spus Ponta, luni, la începutul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

UPDATE Ponta, desființat de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a desființat, luni, afirmațiile lui Victor Ponta. Șeful statului a precizat că i se pare o glumă ceea ce a spus Ponta și l-a contrazis pe acesta spunând că nu există o putere mai mare decât alta.

„Eu sunt convins că dl premier a spus-o sub formă de glumă, așa înțeleg, pentru că în România separația puterilor funcționează și nu există o superputere”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarațiile lui Victor Ponta vin după ce duminică seara la Antena 3 a afirmat că, dacă justiția nu poate fi criticată, atunci nici Guvernul nici Parlamentul nu ar mai trebui criticate.

Ponta a admis că el şi preşedintele ţării nu pot comenta activitatea justiţiei, dar că „cetăţeni liberi din această ţară” au voie să critice justiţia, nu doar Parlamentul şi Guvernul.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.