Ponta: E important să nu rămânem cu sistemul actual de alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în debutul BPN al PSD reunit pentru a stabili, printre altele, mandatul delegaţiei care va merge la consultările de la Cotroceni pentru legislația electorală, că este important să nu rămână actualul sistem de alegeri.

„Azi vreau să hotărâm mandatul delegaţiei care merge la consultările legate de noul sistem electoral şi vom anunţa care e opinia noastră la final. Nimeni nu trebuie să meargă cu o opinie bătută în cuie, pentru că atunci nu o să ne înţelegem. Noi spunem ce credem că este mai bine din punctul nostru de vedere, fiecare partid îşi spune punctul său de vedere”, a spus Ponta în debutul şedinţei.

„Un singur lucru e important: să nu rămânem cu sistemul actual – vorbesc pentru Parlament în primul rând – să găsim soluţii pentru reducerea numărului de parlamentari şi un sistem corect de alegere a Parlamentului, să găsim un sistem eficient pentru votul concetăţenilor noştri din Diaspora şi sistemul care să reflecte cel mai bine funcţionarea administraţiei publice locale”, a mai afirmat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat miercuri partidele politice, pentru consultări la Cotroceni referitoare la priorităţile legislative ale următoarei sesiuni parlamentare.

Pe agenda discuțiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare„, a precizat Președinția săptămâna trecută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.