Ponta: E o situație complicată la Institutul Cantacuzino

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că situația Institutului Cantacuzino este „complicată” și că sunt „slabe perspective” ca institutul să producă ceva „mai repede de un an, un an și jumătate”.

„L-am informat pe domnul președinte (Iohannis — n.r.) despre situația de la Cantacuzino. E o situație complicată, pentru că (…) în 2013 i-am dat ministrului de atunci, dl Nicolăescu, banii pe care i-a solicitat, i-a cheltuit și tot nimic n-au făcut. Acum am propus Universității de Medicină și Farmacie să ștergem toate datoriile, să plătim absolut tot și să-l ia ei. Nu l-au vrut. (…) Cred că împreună o să găsim o soluție pentru Cantacuzino. Aici ține însă de faptul că din 2010 s-a retras autorizația și sunt slabe perspective ca într-un termen foarte scurt să obțină autorizație. Deci, între timp, tot o să băgăm bani și n-o să producă nimic concret pentru piață mai repede de un an, un an și jumătate”, a spus Ponta, după ce a participat la lansarea proiectului-pilot al Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino”.

El a arătat că este o mare problemă dacă specialiștii pleacă și le-a transmis să aibă „un pic de speranță și optimism”.

„Este inadmisibil sau exclus să dispară institutul”, le-a mai spus Iohannis angajaților Institutului Cantacuzino cu ocazia vizitei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.