Ponta: E posibil să-i propun lui Tăriceanu postul de premier

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, răspunzând unei întrebări, că „e posibil” să-i propună marți lui Călin Popescu-Tăriceanu să fie premier în viitorul guvern și că va invita oficial partidul acestuia la guvernare.

Ponta a spus că marţi de la ora 17.00 va avea o discuţie cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi va lansa invitaţia de refacere a USL, cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Vom adresa o invitație oficială din partea coaliției de guvernare către partidul condus de domnul Tăriceanu, dar din care fac parte toți membrii fondatori ai USL, cu câteva excepții notabile, evident, de a reintra în noul guvern, în majoritatea parlamentară și de a continua programul USL până în decembrie 2016. (..) În viitorul guvern, propun Partidului Liberal Reformator să facă parte cu miniștri, cu secretar de stat”, a declarat Ponta la România TV.

Întrebat dacă îi va propune lui Călin Popescu-Tăriceanu să fie prim-ministru, dacă el va câștiga alegerile prezidențiale, Ponta a răspuns: „E posibil”.

Ponta a spus că va merge în fața membrilor coaliției cu o listă scurtă conținând numele unor persoane despre care crede că ar performa în fruntea Guvernului.

„O să le spun: „Stimați colegi, dacă merg președinte o să lucrez cu voi în continuare, vreau să ne ajutăm pentru că președintele dacă începe iar să se bată cu primul ministru pățim ce am pățit până acum. (..) Vreau să vă spun că am discutat cu următoarele persoane despre care eu cred că pot fi foarte buni prim miniștrii pentru această coaliție. Vă gândiți, examinați..”, a afirmat Ponta.

Când realizatorii i-au prezentat imagini cu Teodor Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu şi George Maior şi l-au întrebat dacă aceştia sunt pe listă, Ponta a răspuns că a colaborat foarte bine cu fiecare dintre cei trei, în funcţiile deţinute de aceştia.

„Și cu domnul Meleșcanu voi lucra în continuare, și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Maior. Voi lucra în continuare din funcțiile pe care le vor avea”, a susținut Ponta, refuzând să precizeze despre ce funcții este vorba.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.