×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:32
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Ponta: Emisari ai lui Dragnea ne-au propus funcții de miniștri

Victor Ponta a precizat că în cadrul negocierilor politice purtate pe tema moțiunii de cenzură, atât el, cât și premierul au discutat cu reprezentanți ai UDMR, cu lideri ai PSD, dar și cu "emisari" ai liderului social-democraților, Liviu Dragnea, care le-ar fi propus lui și lui Grindeanu fotolii de miniștri într-un viitor Executiv.

"Am discutat cu liderii UDMR, au avut niște solicitări la adresa Guvernului, că nu era vorba de Parlament, din punctul nostru de vedere, normale, legitime, care țin de acte de guvernare, nu de cine știe ce decizii politice uriașe. Am discutat cu alți colegi din PSD, inclusiv am discutat și cu emisarii domnului Dragnea, pentru că și domnul Grindeanu și eu chiar am fi dorit și dorim în continuare să evităm această situație din care, este clar, este lose-lose, pierdem sigur", a declarat Victor Ponta la România Tv.

Secretarul general al Guvernului a explicat că în negocierile purtate nu a fost vorba de "o chestiune de orgolii, ci de o viziune asupra cum conduce PSD, Guvernul și țara în continuare".

"Aseară au fost câțiva colegi de-ai noștri — care cu siguranță aveau mandat de la domnul Dragnea — care i-au propus și domnului Grindeanu și mie funcții de miniștri. Și am zis: dragi prieteni, nu ați înțeles, noi nu vrem funcții de miniștri, nu asta e discuția; discuția este dacă păstrăm guvernarea pentru PSD sau, prin demisia lui Grindeanu, punem pe masa președintelui Iohannis funcția de prim-ministru. Doi, dacă păstrăm partidul unit sau dacă mergem în continuare pe acest sistem — cum deschide cineva gura, cum cineva are altă opinie, îl dăm afară. La un moment dat o să vă dați toți afară, nu mai rămâne nimeni în partid. Și al treilea lucru la care premierul Grindeanu a ținut foarte mult și îl sprijin în acest sens, că are dreptate, a spus: nu doar eu sunt vinovat, dacă Guvernul nu a mers bine, cel care mi-a dat miniștri e la fel de vinovat ca mine și atunci răspundem amândoi. Nu se poate, când amândoi avem o vină, să răspundă numai unul, nu e corect", a declarat Ponta.

Întrebat, pe de altă parte, dacă printre solicitările UDMR discutate cu el sau Grindeanu se vor regăsi unele în ședința de marți a Executivului, Ponta a negat.

"Nu, nu, nu era nimic atât de urgent, nu", a spus el.

(R.C.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
1175
 | 0
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
scott
0
hai, mai puie, cum erai supranumit
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Tiaso
+1
Hai Pontilici,lasa vrajeala.Acum nu-i vorba de opinii diferite fatza de conducerea partidului,ci de fapte contrare psd si a programului de guvernare,cel putin iresponsabile a le lui Grindeanu si alti cativa,printre care si tu cu atacurile tale permanente si nejustificate, derulate de cateva luni incoace.Iar Dragnea, ca presedinte al partidului pe care l-ai abandonat,are in spate dreptatea conferita atat de partid cat si de alegatori.Teama PE CARE VREI SA O INDUCI ca ajunge functia de premier pe mana lui Iohannis,unde a mai fost SI la inceputul anului,este partial adevarata si ca solutie in cazul in care Iohannis umbla cu rasuciri mafiote a la Basescu,CU CARE SA PRELUNGEASCA CRIZA DE GUVERNARE,atunci exista solutia suspendarii.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Hatari
-2
Pentru ca sa pastrati partidul unit, Dragnea trebuie sa raspunda in fata justitiei, sa-si ispaseasca pedepsele binemeritate si sa dea inapoi tot ce a furat cu dobanda la cursul pietei.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
popescu @ Hatari
+3
Ponta trebuie sa raspunda pentru plagiat, pentru subtirimea dosarului sau de "conferentiar" (intentia conteaza) si de avocat. Azi furi un doctorat, maine furi un guvern. Sa speram ca este ultimul episod din prestatia publica a acestui adventurist iresponsabil penal.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Nando
+6
Ponta se face ca uita cum i-a dat afara din partid pe Vanghelie, Geoana si pe Catalin Ivan? Exact asa a procedat si el: de ciuda ca a pierdut alegerile prezidentiale, l-a "ejaculat" pe Marean, l-a exclus in doi timpi si trei miscari si pe Geoana. Apoi l-a executat in stil mafiot si pe Ivan Pinochio ponta, tu chiar ai memoria scurta?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
serban @ Nando
+4
Deci, zici tu, daca Ponta a fost un nesimtit are si Dragnea dreptul sa fie la fel...
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Olvidare
+8
Ai uitat ca ai demisionat si ai plecat acasa fara sa te intereseze de romani si PSD? acum si tu si Grindeanu sunteti doi Catavenci
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 26 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 10 ore şi 31 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 13 ore şi 4 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 4 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 16 minute