Ponta îi face evazionişti pe ziariştii care l-au criticat

Premierul Ponta îşi dă din nou în petic. Acuză de evaziune fiscală persoane care nu pot fi acuzate şi lasă impresia că ar exista sentinţe definitive. A fost Ponta la All Game-Star?

Ponta pune din nou ştampile

Victor Ponta s-a arătat revoltat miercuri de faptul că numele mamei sale a apărut în scandalul privind deturnarea de fonduri europene a cumnatului său. Drept urmare, a făcut o declaraţie uluitoare în faţa jurnaliştilor la Palatul Parlamentului, jignind grav câţiva ziarişti. Îmi pare foarte rău și i-am cerut iertare mamei mele, care în 72 de ani, nici măcar un vecin nu i-a zis ceva de rău, şi ieri (marţi – n.a.) a fost porcăită şi făcută în toate felurile, e adevărat, doar la un post de televiziune, doar pentru că este mama mea; În rest, jurnaliştii oneşti ştiu, DNA nu a chemat-o niciunde, nu are vreo calitate procesuală, n-are decât calitatea de mama mea. Pentru asta, după 72 de ani de viaţă onestă a devenit ieri cel mai rău om din lume (…) Nu procurorii au implicat-o ci au implicat-o nişte indivizi care se ocupă cu evaziunea fiscală în presă (…) Nu mă las intimidat de nişte evazionişti fiscali. Taxe tot o să trebuiască să plătească, cu mine sau fără mine prim-ministru”, a declarat Ponta.

Care este realitatea. Mama lui Victor Ponta NU a fost implicată. A fost pomenit numele ei, şi nu doar de „câteva televiziuni” ci de ÎNTREAGA presă, în următorul context: firma cumnatului reţinut de DNA a fost înfiinţată de mama premierului, şi firma de contabilitate a acesteia ţine contabilitatea firmei încriminate şi a altor firme. Atât şi nimic mai mult.

Ceea ce este foarte grav este că premierul pune eticheta de „evazionist” pe unii ziarişti. Or respectivii ziarişti sunt doar angajaţi. Dacă societatea la care sunt angajaţi are probleme cu fiscul este una (dar se pune întrebarea, de unde ştie Victor Ponta, pentru că vreo decizie finală nu este pronunţată), dar nu înseamnă că şi respectivii ziarişti sunt evazionişti. Mai mult, ştiind unde bate premierul, ziariştii în cauză aparţin de mai multe medii de informare, nefiind toţi angajaţi la televiziunile respective de ştiri. Trebuie însă menţionat că ziariştii respectivi nu fac parte din corul de lăudători ai premierului, din contră, sunt critici cu premierul şi, mai mult, unul dintre ei a dezvăluit că Victor Ponta a stat o zi în plus în SUA pentru a asista la finala All Game-Star.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.