Ponta: În 2015, Gabriel Oprea m-a informat că urma un Maidan, cu incendieri de instituții

Demisia guvernului condus de Victor Ponta după incendiul de la Colectiv din 2015 a venit după ce ministrul de Interne, Gabriel Oprea, l-a informat că se pregăteau proteste de amploare şi incendieri de instituţii, pe modelul revoltei din Ucraina, scrie Euractiv.ro.

Ponta a confirmat aceste informaţii prezentate duminică de România TV: „Astea au fost informaţiile pe care le-am primit şi eu”, a spus fostul premier.

El a explicat că în România se pregăteau evenimente similare cu cele din Ucraina, care au dus la căderea preşedintelui prorus Victor Ianukovici.

„Se pregătea, aşa, se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un Maidan. Ori, eu am spus, că atunci era ministru de Interne domnul (Gabriel – n.r.) Oprea, am zis «nici vorbă, niciun jandarm, nu că nu… Domnule, lăsaţi în pace să facă ce vor, nu există în România jandarmi care bat oameni cât sunt eu prim-ministru»”, a spus Victor Ponta, potrivit News.ro.

Victor Ponta a mai afirmat că el a fost înlăturat de la putere în acel moment, la insistenţele preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am spus: «atâta timp cât preşedintele ţării, cel care dincolo de partea personală, are totuşi obligaţia de a respecta nişte reguli, nişte instituţii, de a reprezenta România, foloseşte moartea unor oameni… (…) Nu e în regulă să te foloseşti de moartea cuiva»”, a spus Ponta.

Cât despre o eventuală candidatură la alegerile parlamentare din toamnă, Victor Ponta a declarat că se va înscrie în cursa electorală dacă va fi propus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.