×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:33
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
”Am fost procuror și de asta am o cădere...”
Ponta: În România există procurori care fac politică

Victor Ponta a comentat decizia clasării dosarului său de evaziune fiscală și modul în care această anchetă i-a afectat cariera politică.

Fostul premier afirmă că există în România și procurori care ”fac politică”.

”Poți să fi scos din politică definitiv și prin elemente extrapolitice. Eu mă gândesc la Adrian Năstase, faimoasele dosare, știți cum au fost făcute și s-au finalizat. Cred că dacă aș face ceva, aș face degeaba. Unde să fac? La CSM.

Din păcate, sistemul din România așa funcționează. Dacă se vine cu o schimbare fundamentală, dacă greșești cu intenție sau în mod repetat ca procuror, să existe o sancțiune. Să insiști atât timp cu o faptă care nu există, înseamnă intenție. Există în România și procurori care fac politică. Cei de la Ploiești sau domnul Uncheșelu cu asta se ocupă. Avem un președinte de Parlament care are toată majoritatea, dacă se dorește...Eu am trecut în declarația de avere inclusiv numărul de înregistrare de la Administrația Fiscală, dacă punea cineva mâna pe telefon i se spunea într-o oră că am plătit taxele. De ce a fost nevoie de doi ani jumătate? (...) Evident că atunci când ajungi pe primul loc, încep să-și aducă oamenii aminte tot felul de lucruri” a spus Victor Ponta la Antena3.

Fostul premier susține că nu va face plângere împotriva procurorului din cazul său, Jean Uncheșelu, pentru că nu are unde să o facă, dar le cere lui Dragnea și Tudorel Toader să vină cu o lege clară prin care și procurorii să plătescă greșelile făcute.

”Sincer, cred că fac degeaba. Unde să fac, la CSM? Din păcate, sistemul din România spune așa: dacă are dreptate procurorul plătești, dacă nu, nu se întâmplă nimic (...) Dacă un procuror ține deschis un dosar doi ani și patru luni pe o faptă că nu există se cheamă că o face cu intenție. Există procurori care fac politică, cum sunt domnul Portocală sau domnul Uncheșelu

Ca deputat, dacă se vine cu o schimbare fundamentală, că am fost procuror și de asta am o cădere, dacă există greșeli ale procurorilor și aceștia să plătescă, dar avem nevoie din partea ministrului Justiției, din partea conducerii Parlamentului de o lege clară”, a mai precizat Ponta.

Paul DumitrescuPublicat Duminică, 16 iulie 2017
2234
 | 3
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Sc
0
Ponta asta ,ori prost ,ori nu stie ca e procuror.Chestia aia cu carlan ce vine de Ilici cred ca-l flateaza.Daramarea social democratiei pleaca de la Ponta si prostanacul de care stiti voi bine,adica Geoana ...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Valahu
0
Paiii... si domnul Ponta a avut majoritate parlamentara ! Si inca cum....in perioada USL avea 70%...si apoi au avut 60%; ce a facut? De ce nu a facut dansul o "lege clara" ? E ceva mult mai profund...trebuie cautat la CIA, la U.E. , la SRI ...de ce le este frica sa dea o "lege clara" ? Este straniu...
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
0
Taci tu ... !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Belphegor
+2
Nu. NU EXISTA PROCURORI CARE NU FAC POLITICA!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Suciu
-7
Daca exista politicieni care se amesteca in treburile justitiei, trebuie restabilit echilibrul, trebuiesc si procurori sau judecatori care sa se amestece in politica. Logic, nu?
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Mischa
-4
" În România există procurori care fac politică ". De pilda tu! Numai ca n-ai fost bun nici de procuror, nici de politician, numai de sforar. Noroc cu tata socru, ca te-a impins de la spate...
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Dan
-2
Acum Dragnea se va rusina, va regreta si isi va indrepta gresala propunandu-l pe Ponta prim ministru. Ar fi bine.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
procurorul
-2
El nu e procuror?
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Gusti
-4
extra ordinar ce perspicoc e bayatul !Cum si-a dat seama ?
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Sorin
+14
Ca fost procuror, fă, bre, un proiect de lege privind răspunderea magistratilor! Daca esti bun de ceva. Ca doar esti deputat!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Suciu @ Sorin
+5
Just! Are drept de initiativa legislativa!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cristian Tudor Popescu, desființat de un preot
Publicat acum 7 ore şi 6 minute
Clientela de partid, răsplătită regește
Publicat acum 4 ore şi 18 minute
Bombă: Victor Ponta, audiat în două dosare
Publicat acum 4 ore şi 12 minute
Lovitură dură pentru Macron
Publicat acum 7 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 43 minute