Ponta, la inundaţii: Să venim cu utilaje, că dacă venim cu mâna, ce facem? (Video)

Premierul Victor Ponta a mers marţi după-amiază în comuna gorjeană Bengeşti, precum şi oraşul Novaci, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sute de oameni fiind evacuaţi.

„Bine că nu s-a întâmplat nimic rău. Şi uite, domnul primar îi facem drumurile. E bine? Să nu mai fiţi supăraţi pe noi „, le-a spus Victor Ponta localnicilor din comuna Bengeşti.

După ce a discutat cu primarul acestei comune, premierul, însoţit de către vicepremierul Liviu Dragnea, a spus că merge să vadă situaţia barajului din zonă, după care s-a deplasat la Novaci, unde a stat puţin timp, spunând că se va întoarce „spre seară”, urcându-se în maşină şi plecând spre Polovraci.

În timp ce discuta cu oameni din comuna Polovraci, câțiva locuitori l-au somat să dea o mână de ajutor și să vină să vadă în ce stare se află unele case.

”Păi acum, să venim cu utilaje, că dacă venim cu mâna, ce facem? Acuma merg. Acuma venim, haideți să îmi arătați unde sunt bătrânii. Luați-o înainte. Hai să vedem ce au oamenii acolo”, s-a adresat Ponta unor localnici.

Victor Ponta a anunţat marţi după-amiază că merge în judeţul Gorj, grav afectat de inundaţii, spunând că „nu este niciun om în pericol, nu şi-a pierdut niciunul viaţa şi că nu există nimic de acest gen”, asta în timp ce zeci de oameni sunt evacuaţi din calea apelor.

Ploile au făcut prăpăd în judeţul Gorj.

„Vreau să fac un apel. În primul rând să mobilizăm toate forţele acolo unde este nevoie, dar să oprim panicarea. Am vorbit cu prefectul de Gorj acum un minut. Este acolo cu şeful ISU, cu toate forţele necesare. Nu a păţit niciun om nimic. Este vorba despre un dig de 40 de ani, de care trebuie să avem grijă, să vedem ce se întâmplă cu el şi să prevenim orice fel de situaţie pentru populaţia din zonă, dar nu vreau să băgăm panica în oameni pentru că avem nevoie în acest moment să fim organizaţi şi să fim raţionali”, a declarat Ponta la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Dolj.

Ponta l-a întrebat pe secretarul de stat Raed Arafat care este situaţia în privinţa oamenilor din zonele afectate, iar Arafat a început prin a prezenta situaţia localnicilor evacuaţi, moment în care premierul a intervenit pentru a sublinia că este vorba despre evacuări preventive.

„Evacuare preventivă, domnu’ secretar de stat! Că e o realitate pe teren şi nu aş vrea să existe altă realitate pe ecrane. Evacuare preventivă în sensul în care să fim atenţi să nu se întâmple ceva cu acel dig. I-am rugat, unii oameni au fost de acord de bunăvoie, alţii n-au prea fost de acord. Dar tot au înţeles, până la urmă, că nu pot sta acolo în pericol dacă Doamne fereşte se întâmplă ceva”, a spus Ponta. Victor Ponta a mai spus că la ora actuală „nu este niciun om în pericol, nu şi-a pierdut niciunul viaţa şi că nu există nimic de acest gen”.

Zeci de persoane din oraşul Novaci, judeţul Gorj, au fost evacuate marţi de către autorităţi din cauza unei viituri de peste trei metri, după ce râul Gilort a depăşit cota de inundaţie şi a ieşit din matcă. În zonă a fost instituită starea de alertă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.