Ponta insistă cu descentralizarea

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că nu a renunţat la proiectul descentralizării. Ponta a declarat că descentralizarea trebuie făcută în 2015. În opinia premierului, acest proiect nu trebuie abandonat.

„Să nu vă ștergeți din minte această problemă a descentralizării și să nu vă dați bătuți că eu nu mă dau bătut. Până în noiembrie o să fie mai greu, da, principiul e corect și dacă mă întrebați pe mine în 2015 trebuie să o luăm de la capăt, cum a zis Curtea Constituțională, nu toate o dată, dar în 2015 chiar trebuie să facem descentralizare pentru că administratori de la ministere din București … dumneavoastră știți foarte bine cu ce vă confruntați la București, după semnături, după aprobări și după toate celelalte”, a spus spus Ponta la Gorj, la Adunarea Generală a Municipiilor din România.

Ponta a susţinut că autoritățile locale se pot ocupa mult mai bine de problemele locale și a dat exemplul unei regii care se ocupă de cinematografe și care este „mai tare decât Guvernul”.

„Vă dau un singur exemplu. Avem în România o regie care e mai tare și decât Guvernul și decât Parlamentul, RADEF, sau cum se numește, aia cu cinematografele, nu a reușit nimeni, nici guvernul Boc, nici guvernul Ungureanu nici noi, acolo ei sunt ai lor, aveți toți în orașe cinematografe părăsite, săli, șobolani, cu tot felul de lucruri, de copii ai străzii, am schimbat consilii de administrație, am încercat, am făcut legea… E un sigur exemplu, aveți multe alte exemple, aveți case ale sindicatelor care cad pe dumneavoastră, am vrut să trecem palatele copiilor, ni s-a spus că e neconstituțional, dar Ministerul Educației nu o să aibă niciodată banii necesari, aveți comunitățile locale și aveți din fonduri europene, nu mai vorbesc stadioane, săli. Ideea e următoarea, trebuie după ce scăpăm de nebunia asta electoralo-politică, să nu abandonăm ideea cu descentralizarea, eu tot cred că cea mai bună soluție e descentralizarea și tot cred că acei primari, consilii locale, județene, administrează mai bine decât o face un minister de la București”, a declarat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.