Ponta, întâmpinat de protestatari la Vaslui: „E țara noastră, apărăm” (Video)

Premierul Victor Ponta a mers sâmbătă în județul Vaslui, unde a fost întâmpinat de reprezentanţi ai „Mişcării de Rezistenţă” de la Pungeşti care se opun explorării și exploatării gazelor de șist. Protestatarii l-au huiduit pe premier, cerându-i demisia. Manifestanții au scandat „Demisia, Demisia”, „E țara noastră, apărăm”, „Ponta, scoate sonda”, „Rușine, rușine să vă fie”, „Liviu Dragnea la pușcărie”, „Reprezentați o clică comunistă”.

În replică, Ponta le-a spus de la distanță „Bună ziua” protestatarilor, aplaudând în același timp, apoi s-a urcat repede în mașina care îl aștepta. În timp ce mașina lui Ponta pleca, din mulțime s-a auzit scandând: „La revedere Ceaușescu”.

Premierul a afirmat că „prezenţa Chevron în România este absolut necesară, deoarece judeţul Vaslui are nevoie de investiţii”.

„Îmi doresc ca România şi judeţul Vaslui să aibă cât mai multe investiţii şi proiecte, pentru că noi investim din zona publică, dar nu o să reuşim niciodată să completăm necesarul de investiţii din zona privată. Îi înţeleg pe cei care protestează, Vasluiul înseamnă mai mult decât atât”, a spus premierul.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la Pungeşti unde Chevron a început explorarea gazelor de şist, Ponta a spus că are şi alte probleme.

„Mergem la Pungeşti ca să ce? Acolo în general protestează oamenii care nu au treabă cu Pungeşti, eu am şi altă opinie faţă de cei ce protestează acolo şi anume că România trebuie să îşi exploateze resursele, respectând standardele de mediu. Mai am o opinie mai clară acum, după evenimentele care au fost în Rusia, şi anume că România nu trebuie să depindă de importul de gaze din Rusia. Dacă aş putea să-i întreb pe cei care protestează, i-aş întreba dacă vor să importăm gaze din Rusia, mă îndoiesc că ar fi un dialog raţional”, a mai spus Ponta.

Premierul a evitat să facă referiri la necesitatea prezenței jandarmilor în comuna Pungești, declarată la sfârșitul anului trecut zonă specială de siguranță publică, susținând că în această localitate „uneori sunt mai multe camere de luat vederi decât jandarmi sau protestatari”.

Reprezentanții protestatarilor au comentat ulterior pe Facebook vizita lui Ponta în Vaslui, surprinzând într-un clip momentul în care mașina premierului trece pe lângă ei.

„Plecarea mașinii premierului, întruchiparea eșecului politicii românești … Astăzi (sâmbătă – nr.) a venit special la Vaslui, fieful Psd, acolo unde a auzit astăzi adevăruri care dor!”, au scris aceștia pe Facebook.

Video cu plecarea lui Ponta aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.