Ponta, într-un top CNN al marilor plagiatori

Fostul premier Victor Ponta apare într-un top realizat de CNN al marilor plagiatori ai lumii politice. Foști candidați la președinție și mari politicieni europeni mai apar în acest top, potrivit b1.ro.

Vicepreședintele american Joe Biden ocupă prima poziție în acest clasament, după ce, la sfârșitul anilor ’80, s-a retras din cursa pentru Casa Albă, după ce un jurnalist a dezvăluit că acesta a plagiat un discurs al unui politician britanic. Biden ar fi furat, de asemenea, pasaje din discursurile lui JFK sau Robert Kennedy.

Vladimir Putin apare și el în acest clasament. Liderul rus a copiat în 16 din cele 20 de pagini ale disertației în economie.

De asemenea, Pal Schmitt, fostul președinte al Ungariei, a avut pasaje copiate în 200 din cele 215 pagini ale lucrării sale de disertație.

În top se mai află și un fost Ministru al Educației: Annette Schavan din Germania a rămas fără titlul de doctor după ce un blogger a făcut plubic faptul că aceasta a plagiat o lucrare din 1980.

Cât despre fostul premier român, CNN a relatat despre retragerea titlului de doctor obținut în 2003, dar și despre faptul că fostul premier a declarat că totul este o răzbunare a lui Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.