Ponta: Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi pe moşia lui

Premierul Victor Ponta l-a criticat dur duminică seara pe președintele Klaus Iohannis, nemulțumit că nu a fost consultat în legătură cu nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, spunând că șeful statului ne consideră pe toți românii „niște iobagi”.

Ponta a reiterat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că a aflat de nominalizarea lui MRU din presă, acuzându-l pe Iohannis în acest context de ”lipsă de respect și dispreț față de lucrurile importante”.

Pus să spună trei motive pentru care PSD nu acceptă numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, Ponta a răspuns: „Vi le dau foarte uşor şi cred că-s mai mult de trei. În primul rând, lipsa de respect şi dispreţul domnului Iohannis faţă de tot ce înseamnă lucruri importante. Eu am aflat din presă despre nominalizare, nu ştiu de unde a aflat domnul Oprea, o să vă spună dânsul. Eu am spus anul trecut şi îmi pare rău că am dreptate: domnul Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi, aşa, pe moşia domniei-sale, care trebuie să îndeplinim nişte ordine, ori PSD-ul nu îndeplineşte ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greşite (…) Am spus în campanie (campania prezidențială – nr.) acest lucru, în primele luni am avut poate impresia, dar după aceea mi se verifică. Domnul Iohannis are o mentalitate de stăpân de iobagi cu românii în general, şi noi trebuie să îndeplinim dorinţele sale, ori noi nu le îndeplinim. Asta e, se supără, mai ne face un dosar, mai ne face ceva, nu ştiu, dar nu le îndeplinim”.

Un alt motiv invocat de Victor Ponta pentru opoziția la nominalizarea lui MRU a fost acela că puterea întreagă nu trebuie să fie în mâinile unui singur partid.

Victor Ponta a intervenit într-o emisiune la B1 TV în care invitat era Gabriel Oprea, liderul UNPR. În timp ce premierul a spus că PSD va vota împotrivă sau nu va participa la votul pentru Mihai Răzvan Ungureanu, Oprea a anunțat că va vota favorabil, dar ambii au ținut să menționeze buna colaborare la Guvern.

Când se întoarce Ponta din Turcia

Întrebat duminică seara, în cadrul intervenției TV, când se întoarce în țară din Turcia, Victor Ponta a anunțat că „în maxim două săptămâni”.

„Ieri, am fost încă o dată la doctor, am maxim două săptămâni în care nu pot să pun piciorul jos. În maxim două săptămâni voi veni acasă, cum se spune în România, pe picioarele mele, nu în scaun cu rotile, nu cu cârje, maxim două săptămâni. Și, între timp, cu Gabi Oprea la Guvern, cu Rovana Plumb la PSD, nu cred că se dărâmă nimic în perioada asta”, a afirmat Ponta, susținând că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA.

Întrebat dacă, în urma viitoarei audieri, procurorul poate decide punerea sub control judiciar, Ponta a răspuns că poate fi decis tot ce este prevăzut în Codul de procedură penală, arătându-se din nou nemulțumit.

„Deja trăim într-o altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aş fi făcut afirmaţiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat şi mi-ar fi spus că nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum se pot face orice fel de afirmaţii. Ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal. Asta e marea problemă şi înţeleg tulburarea din PSD, nu înţeleg liniştea din PNL, mi se pare uşor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinti de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e niciunul în funcţie. Sau dacă guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că ar trebui să răspundem toţi. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem”, a declarat premierul.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.