Ponta își anunță candidatura la prezidențiale și răsuflă ușurat că a scăpat de Antonescu

Victor Ponta a anunțat joi, în cadrul unui interviu acordat Adevărul Live, că va candida la alegerile prezidențiale.

În acest sens, premierul spune că va cere sprijinul partidului.
”Voi candida, da. Pe 29, marți, voi cere în cadrul structurii PSD sprijinul pentru candidatură. În septembrie avem nevoie de un Congres pentru că procedurile de desemnare văd că sunt deja ridicole”, a spus Ponta.

Premierul a susținut că fostul lider al PNL, Crin Antonescu, ar fi fost cel mai de temut contracandidat. Cum însă a scăpat de acesta, spune Ponta, decizia nominalizării lui Klaus Iohannis drept prezidențiabil i-a luat “o piatră de pe inimă”.

”Eu cred că orice candidat va fi în turul doi va fi unul puternic și va încerca să strângă voturile cât mai multora. La nivel strict personal, cu siguranță, cel mai dificil contracandidat ar fi fost Crin Antonescu. În primul și primul rând pentru că mi-a fost prieten și mi-e greu să mă lupt cu oameni care mi-au fost prieteni”, a spus Ponta.

Vorbind despre eventualitatea ca în turul doi să se confrunte cu Iohannis, Ponta a declarat: ”(…) Nu am nimic ce să-i reproșez, dar nici mie nu trebuie să mi se reproșeze faptul că sunt român. La fel, discuția despre religie, nu cred că e nimic rău că el este neoprotestant, dar nici mie să nu se reproșeze că sunt ortodox. Nu cred că va fi un subiect, dar nici nu vreau să creăm un complex că trebuie să vină cineva din afara României că noi nu suntem în stare”.

Ponta a mai arătat că intră în bătălia prezidențială cu gândul de a câștiga.“Dacă voi câștiga sau nu e un lucru pe care nu cred că îl știe cineva. Eu intru în bătălie cu ideea de a câștiga”, a conchis Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.