Ponta își deconspiră proptelele: SRI…

Victor Ponta a dezvăluit luni seară, referindu-se la perioada în care a fost premier, că a fost „ajutat”, pentru a „guverna bine”, de către SRI, SIE, BNR și Curtea de Conturi, precizând că a avut și întâlniri private cu șefii acestora.

„M-a ajutat, nu doar George Maior ca persoană, m-au ajutat, repet, de la BNR, SRI, SIE, m-au ajutat, altfel nu putem să guvernez bine . (…) Pe mine, instituțiile statului, cât am fost prim-ministru, vorbesc de SRI, SIE, BNR, Curte de Conturi, m-au ajutat în sensul în care nu să fac ceva rău sau ilegal, ci să guvernez bine. Eu le-am cerut să mă protejeze. Adică, spune-mi dacă vrea să mă caute cineva care are probleme, dacă vreau să numesc pe cineva în funcție care are probleme, da, spuneți-mi ca să nu greșesc, (…) când ești prim-ministru, se întâmplă”, a spus Ponta la B1 Tv.

Fostul premier a făcut o referire și la Sorin Grindeanu pentru a explica ce înseamnă „protejarea”.

„Cum i-am zis lui Sorin Grindeanu: ‘domn’e, n-ai voie să te duci la restaurant (…) că după aia te fotografiază (…)’. În sensul ăsta trebuie să fii protejat, să nu greșești, să nu faci lucruri pe care nu le știi, să nu te întâlnești cu nu știu ce persoană dubioasă, să te provoace cineva, dar din punctul ăsta de vedere, e normal, dacă vrei să ai performanță”, a afirmat fostul lider PSD.

Victor Ponta a povestit că a avut „întâlniri private” cu conducerile instituțiilor menționate și a anunțat că a stabilit cu Liviu Dragnea să nu mai facă dezvăluiri.

„Am fost la tenis cu domnul Dragnea și cu alți oameni. Nu vreau să povestesc cum ducea Dragnea sticle de vin lui Florian Coldea. Uite că nu vreau să povestesc decît dacă sunt obligat. Am stabilit cu Dragnea că dacă dezvăluim ce știm, ne facem rău. Ne-am oprit cu dezvăluirile, au fost și răutați din partea mea. (…) Am încercat ca prim ministru să vorbesc cu toți ca să am informații și să pot fi eficient. Am avut întîlniri cu SRI, cu SIE. Nu mă justific, dar am făcut ce am crezut că e bine. Și cu domnul Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el. De altfel, și cu el am avut discuții private”, a declarat fostul premier.

La același post TV, Victor Ponta a dezvăluit că a fost de mai multe ori în concedii cu fostul șef al SRI George Maior, cu care a fost în relații „apropiate”.

„Nu mai suntem atât de apropiați, pentru că stăm pe alte continente, dar nu mă veți auzi spunând eu ceva de rău vreodată de domnul Maior”, a declarat Ponta, referindu-se la nașul său de cununie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.