Ponta îşi face reclamă cu fotografia lui Ion Raţiu

Victor Ponta, candidat în alegerile prezidenţiale din partea PSD-PC-UNPR, postează pe propria pagină de Facebook o fotografie a fostului fruntaş ţărănist, Ion Raţiu, însoţită de un citat celebru al acestuia – o replică rostită de Raţiu în timpul dezbaterii finale din cadrul alegerilor prezidenţiale din 1990, la care a participat alături de Ion Iliescu (FSN) şi Radu Câmpeanu (PNL).

Atunci, Ion Raţiu a spus: Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

„Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“ – Ion Raţiu

Acum, Victor Ponta se foloseşte de imaginea şi de citatul lui Ion Raţiu. „In 1990, primul meu vot a fost pentru Ion Ratiu, inclusiv din acest motiv!”, scrie Ponta pe pagina de Facebook, sugerând că şi el este adeptul unor principii sănătoase şi asta de foarte multă vreme. Cu toate acestea, atât Victor Ponta cât şi grupul din jurul lui au transmis continuu ideea că aceia care nu sunt de partea lui sunt băsişti, adică exact contrariul celor susţinute de Ion Raţiu.

Ulterior, premierul în funcţie care candidează la alegerile prezidenţiale şi-a editat mesajul, adăugând o precizare:

„P.S. Pentru cei care isi pun intrebari despre cum am putut vota in 1990, le reamintesc existenta unui act normativ care, pentru acel an, dadea dreptul de vot tuturor celor care implineau 18 ani in cursul anului. Asadar, am putut vota in mai, desi am implinit 18 ani in septembrie.”

Victor Ponta s-a calificat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale unde îl va înfrunta pe candidatul de dreapta Klaus Iohannis, preşedinte al PNL. Dintre contracandidaţii din primul tur al celor doi, în favoarea lui Ponta s-au exprimat Corneliu Vadim Tudor (PRM), Teodor Meleşcanu (ex-director SIE), Dan Diaconescu (PPDD), în favoarea lui Klaus Iohannis s-au arătat Monica Macovei (candidat independent) şi Zsold Szilagyi (PPMT), în vreme ce Kelemen Hunor (UDMR) şi-a îndemnat alegătorii să voteze după cum le dictează conştiinţa.

Potrivit rezultatelor finale ale turul I, Victor Ponta a obţinut 40.44% din voturi, iar Klaus Iohannis 30,37% din voturi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Liviu Stan 239 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.