Ponta, la mormântul lui Nicolae Titulescu

Premierul Victor Ponta şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, au asistat, sâmbătă, la Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Braşovului, la ceremonia Te Deum la mormântul lui Nicolae Titulescu, cu prilejul deschiderii celei de-a XXI-a ediţii a Cursurilor Internaţionale ”Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi.

”Cred că în momente de criză, în momente de conflict, aşa cum, din păcate, se întâmplă şi în această perioadă în regiunea noastră şi în lume, atunci ne dăm seama cât de importanţi sunt diplomaţii şi ce sarcină importantă au diplomaţii noştrii, MAE, pentru că diplomaţia ne ajută, nu întotdeauna, dar ne ajută să găsim soluţii negociate la crizele care apar între ţări şi între popoare”, a declarat Ponta, care a precizat că Braşovul, ”care este geografic centrul României mari, găzduieşte memoria celui care a fost probabil cel mai mare diplomat pe care l-a avut România şi unul dintre marii diplomaţi şi marii promotori ai păcii în Europa secolului trecut”.

Ponta a mai spus, , citat de Mediafax în pagina electronică, că şi-ar dori ca diplomaţii români ”să servească cauza României aşa cum a servit-o Nicolae Titulescu”.

”Mi-aş dori ca toţi diplomaţii români aflaţi peste hotare să servească cauza României aşa cum a servit-o Nicolae Titulescu, să facă cinste României şi mândrie aşa cum a făcut Titulescu şi să aibă un destin mai fericit decât cum a avut, din păcate, Nicolae Titulescu, cel care nu a putut concretiza toate proiectele sale, geniul diplomatic, din cauza lipsei de viziune şi de înţelegere a celor care conduceau România şi Europa în vremurile sale”, a afirmat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.